Bir neslin sevgilisiydi! Alain Delon hayatını kaybetti! Bir neslin sevgilisiydi! Alain Delon hayatını kaybetti!

Ercan Aksu, Türkiye'nin önde gelen dini ve idari yetkililerinden biridir. Sakarya'nın Karasu ilçesinde 1970 yılında doğan Aksu, eğitim ve kariyer hayatında önemli adımlar atarak çeşitli müftülük görevlerinde bulunmuştur. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında deneyim kazanmış olan Aksu, özellikle din hizmetleri alanındaki derin bilgi ve birikimiyle tanınmaktadır. Kapsamlı bir kariyere sahip olan Aksu'nun, bu alandaki başarısı ve katkıları, onu önemli bir isim yapmaktadır.

Ercan Aksu Kimdir?

Ercan Aksu, 1970 yılında Sakarya'nın Karasu ilçesine bağlı Taşlıgeçit köyünde doğdu. İlköğretimini köyünde tamamladıktan sonra, İstanbul Yeşil Cami Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimini aldı. 1989 yılında Sakarya İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Aynı yıl El Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne başlamış ve 1993 yılında buradan mezun olmuştur.

Aksu, mezuniyetinin ardından Sakarya Merkez’de kısa bir süre Müezzin-Kayyım olarak görev yaptı. 1994 yılında Sakarya-Karasuda İmam-Hatip olarak göreve başladı ve askere gitmeden önce bu görevde bulundu. Askerlik hizmetini İzmit-Gölcük'te tamamladıktan sonra, 1996 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde ihtisas yaptı ve 1998 yılında Bursa-Karacabey İlçe Müftülüğü'ne Vaiz olarak atandı.

1998 yılında müftülük müktesebini kazanan Aksu, Burdur İli Altınyayla İlçesi'ne Müftü olarak atanmış ve burada 4 yıl görev yapmıştır. 2007 yılında Almanya'ya din görevlisi olarak gönderilmiş ve görevini tamamladıktan sonra yurda dönmüştür. Temmuz 2007'de Artvin İl Müftü Yardımcısı olarak atanmış ve ardından sırasıyla Bursa Orhangazi, İstanbul Ümraniye, Gümüşhane ve Aydın İl Müftülüğü görevlerinde bulunmuştur.

17 Mart 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Karabük İl Müftüsü olarak atanmış olan Aksu, 10 Ağustos 2024 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Edirne İl Müftüsü olarak atanmıştır. Evli ve üç çocuk babası olan Ercan Aksu, iyi derecede Arapça ve orta derecede Almanca bilmektedir. Ercan Aksu'nun din hizmetlerindeki geniş tecrübesi ve uluslararası görevleri, onun bu alandaki etkili ve saygın bir isim olmasını sağlamıştır.

Editör: Haber Merkezi 3 HB3