Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Karayaka beldesi Hürmüzlü köyünde bulunan bir bağ evinde meydana gelen patlama, büyük bir paniğe yol açtı. Bağ evinin sahibi A.K., evinin bahçesinde bulunan bir sandıktan şüphelenmesi üzerine durumu devriye faaliyeti yürüten jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin sandığı açtığı sırada, sandık içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlama sonucu bağ evi sahibi A.K. ve oğlu S.K. ile jandarma personelleri M.A., M.E., B.M., A.S. ve S.E. ağır yaralandı.

İhbarın alınmasının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra, yaralılar Erbaa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan üç jandarma görevlisi daha sonra Tokat’a sevk edildi.

Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde, patlamanın sandık içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcı nedeniyle gerçekleştiği belirlendi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ampute olan jandarmalar var

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, patlama sonucu yaralanan 5’i jandarma görevlisi olmak üzere toplam 7 kişiyi hastanede ziyaret etti. Yaralıların durumları hakkında bilgi veren Vali Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi'nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesi’nde tedavi altında. Ameliyatlı olan bir sivil vatandaşımız var. Jandarma personelimizin operasyonu da devam ediyor," dedi.

Hatipoğlu ayrıca, yaralıların genel durumunun iyi olduğunu belirterek, "Ampute olan personellerimiz var. Ama genel olarak durumları iyi," şeklinde konuştu.

Vali Hatipoğlu, olayın faillerinin en kısa sürede adaletin karşısına çıkartılacağını umut ettiğini ifade etti ve bazı kişilerin gözaltına alındığını belirtti.

Buruk 19 Mayıs

Bu üzücü olay, Tokat’ta büyük bir üzüntü yaratırken, yetkililer olayın vehameti nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleşecek bazı etkinliklerin iptal edildiğini ve ya ertelendiğini duyurdu. İşte iptal edilen ve ya ertelenen etkinlikler listesi;

Tokat Belediyesi: "Erbaa Karayaka'da meydana gelen patlama dolayısıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenleyeceğimiz konserimiz iptal edilmiştir. Patlamada yaralanan askerlerimize, vatandaşlarımıza ve tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun."

Tokat Valiliği: Erbaa ilçemizin Karayaka beldesinde meydana gelen patlama nedeniyle bugün saat 20.00'de gerçekleştirilecek olanı Fener Alayı iptal edilmiştir. 19 Mayıs 2024 Pazar günü (bugün) saat 12.30'da Taşhan yanında Valiliğimiz öncülüğünde faaliyet gösteren Tokat Kadın Kooperatifleri Satış Ofisi ile Valiliğimiz tarafından oluşturulan Tokat Komana Markası tanııtımı başka bir tarihe ertelenmiştir..