Ragıp Narin Kimdir? Nereli Kaç Yaşında? Ragıp Narin Kimdir? Nereli Kaç Yaşında?

Doç. Dr. Ece Baban, Türkiye ve uluslararası siyaset sahnesinde önemli bir akademik figür olarak tanınıyor. Akademik başarısı ve medya üzerindeki etkili yorumlarıyla dikkat çeken Baban, geniş bilgi birikimi ve uluslararası deneyimiyle sektörde kendine sağlam bir yer edinmiş durumda. Ece Baban’ın eğitim yolculuğundan profesyonel kariyerine, ulusal ve uluslararası temsiline kadar pek çok yönüyle merak edilen detaylar haberimizde.

Ece Baban Kimdir?

Ece Baban, 1998 yılında Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından 2002 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nden dereceyle mezun oldu. Aynı üniversitede Araştırma Görevlisi olarak akademik kariyerine adım atan Baban, yüksek lisans ve doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. DAAD Üstün Başarı Bursu ile Almanya’da siyasal iletişim üzerine çalışmalar yaptı ve 2017 yılında Marmara Üniversitesi Orta Doğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde ikinci doktorasını tamamladı. Doçentlik unvanını kazanarak akademik kariyerinde önemli bir aşama kaydetti.

Ece Baban, Berlin Freie Üniversitesi ve Köln Üniversitesi’nden aldığı eğitimlerle uluslararası deneyimini pekiştirdi. Poznan Ekonomi Üniversitesi’nde Marka ve Pazarlama dersleri verdi. 2018 yılından itibaren Fenerbahçe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyeliği yapmaktadır. Füze savunma sistemleri ve transatlantik güvenlik konularında eğitim aldı ve İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik ve Strateji Daire Başkanlığı’nda Terörizm ve Medya İlişkisi konusunda uzmanlara seminerler verdi.

Doç. Dr. Ece Baban, NATO TMMM kapsamında Terör ve Medya konularında dersler vermekte ve güvenlik ile iletişim alanında Türkiye’yi temsil eden önde gelen akademisyenlerden biridir.

Editör: Haber Merkezi 3 HB3