Tokat’ta Okullarda Hijyen Çocuklarda Heyecan Projesi hayata geçiyor! Tokat’ta Okullarda Hijyen Çocuklarda Heyecan Projesi hayata geçiyor!

Haber: Mustafa Işık

CHP Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Yeşilırmak çevresinde yapılması planlanan yenileme çalışmaları kapsamında Engelsiz Yaşam Parkı’nın 10 Eylül 2024 tarihinde zabıta ekiplerince tahliye edilmesine sert tepki gösterdi. Tokat Sakatlar Derneği tarafından işletilen parkın tahliyesiyle ilgili tebligatların yapılmasına rağmen, derneğin tahliye işlemini zamanında gerçekleştirememesi nedeniyle belediyenin zorla tahliye uygulamasına başvurması Ayan tarafından eleştirildi.Whatsapp Image 2024 09 12 At 15.53.28“Hoşgörü Şehrinde İlk Uygulama Engellilere Yönelik Mi?”
Ayan, Tokat Belediyesi'nin bu adımının engellilere yönelik hoşgörüsüz bir tutum sergilediğini belirterek, Engelsiz Yaşam Parkı’nın halk ve engelli vatandaşlar için önemli bir sosyal alan olduğunu vurguladı. "Şehrin giriş ve çıkışlarında mimari estetikten uzak yapılaşmalar hızla artarken, neden engellilere ait bu parkın tahliyesi öncelikli hale getirilmiştir?" diye sordu. Ayan, parkın bir sembol olduğunu ve kira sözleşmesi süresinin bitmesi bahanesiyle tahliye edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Whatsapp Image 2024 09 12 At 15.53.51“Kucaklayıcı Belediyecilik Söylemleri Sözde mi Kaldı?”
Tokat Belediye Başkanı’nın seçim döneminde engellilere yönelik sosyal sorumluluk projeleri ve çeşitli vaatlerde bulunduğunu hatırlatan Ayan, belediyenin bu uygulamasının vatandaşlar arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Ayan, "Kucaklayıcı Belediyecilik" parolasıyla seçim kazanan belediyenin bu uygulamadan vazgeçerek, Engelsiz Yaşam Parkı’nı tekrar engelli vatandaşların kullanımına açmasını talep etti.Whatsapp Image 2024 09 12 At 15.54.12“Sözleşme Süresi Emeğin ve Hizmetin Önünde mi?”
Ayan, Engelsiz Yaşam Parkı’nın 2001 yılında Tokat Belediyesi ile Tokat Sakatlar Derneği arasında imzalanan bir kira sözleşmesiyle kurulduğunu belirtti. Sözleşmenin 2011 yılında uzatıldığını ancak belediyenin 2024 yılında derneğe parkı boşaltmaları için süre tanıdığını, dernek başkanı Ali Aras’ın bu sürenin yetersiz olduğunu bildirmesine rağmen tahliye işleminin gerçekleştirildiğini aktardı.Whatsapp Image 2024 09 12 At 15.54.19 (1)“Pozitif Ayrımcılık Göz Ardı Edilmemeli”
Ayan, belediyenin hukuki sürece uygun hareket ettiğini kabul etmekle birlikte, engelli vatandaşların bulunduğu bu park için pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurguladı. "Belediyeler, sorumluluk alarak bu tür durumlarda insani ve vicdani çözümler üretmelidir" diyen Ayan, Tokat halkının desteğiyle faaliyet gösteren bu derneğin daha fazla zor duruma düşmemesi için belediyenin inisiyatif almasını talep etti.Whatsapp Image 2024 09 12 At 15.54.20 (1)“Engelsiz Park Bir Semboldü”
Ayan, Engelsiz Yaşam Parkı’nın Tokat için bir sembol olduğunu belirterek, buranın yalnızca bir park değil, aynı zamanda engelli vatandaşların sosyal hayatın içinde yer aldığı, destek gördüğü ve sosyalleştiği bir alan olduğunu söyledi. Parkın yeniden engelli vatandaşlara tahsis edilmesi gerektiğini belirten Ayan, belediyeye çağrıda bulunarak, "Bu kardeşlerimizin hayatını zorlaştırmak yerine kolaylaştırmalıyız." dedi.Whatsapp Image 2024 09 12 At 15.54.20 (2)

Editör: Mustafa Işık