Haber: Mustafa Işık

CHP Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik hakaret davası hakkında Tokat Hürsöz'e özel açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "ahmak" dediği gerekçesiyle yargılandığı davanın İstinaf Mahkemesi'nde incelemesi sürerken Ayan, davanın siyasi bir amaca hizmet ettiğini vurguladı.Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (1)"16 Milyon İstanbullunun Oyuna İpotek Koymaktır"
Ayan, davanın medya tarafından belli aralıklarla gündeme getirildiğini ve İmamoğlu'nun siyasi kariyerini tehdit ettiğini belirtti. “Bu dava, sadece Ekrem İmamoğlu’nun değil, 16 milyon İstanbullunun iradesine ipotek koymaktır. Gençlerin geleceğe olan inancını ve umudunu kırmaya çalışıyorlar. Ancak biz, yol arkadaşımızı asla yalnız bırakmayacağız.” dedi.5Bade28C 74F2 444C Ad0F B7A547817Cbf"Vesayet Zihniyetiyle Mücadele Edeceğiz"
Ayan, davaya ilişkin verilen kararın, demokrasiden korkan bir zihniyetin ürünü olduğunu öne sürdü. “Bu kararı verenler, halkın iradesinden korkuyor. Ancak biz, demokrasiye olan inancımızla, bağımsız yargının gereğini yapacağına inanıyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği ve İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun yanında olacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.De42A307 9A20 4A0F 918F 3Db931B1314C"Hukuk Siyasete Alet Ediliyor"
İstinaf Mahkemesi'nin davayı bozabileceği veya onaylayabileceğini belirten Ayan, kararın Yargıtay'a taşınabileceğini söyledi. "Biz adaletimize güveniyoruz ve bu basit meselenin çok uzamadan kapanacağını umuyoruz." dedi.

"Ekrem Bey’e Siyasi Yasak, Toplumsal İnfiale Neden Olabilir"
Ayan, Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak getirilmesinin toplumsal bir infiale sebep olabileceğini belirtti. “Meydanlarda tartışmak varken, İmamoğlu’na siyasi yasak verilmesi toplumu bunalıma sokabilir. Bu tür kararlar ekonominin dengesini de bozacaktır. Partimiz her türlü gelişmeye hazırlıklı.” ifadelerini kullandı.

Tokat’ta bıçaklı saldırganın garip savunması şaşırttı! Tokat’ta bıçaklı saldırganın garip savunması şaşırttı!

"Hepimizi Ahmak Yapanlar İçin Ne Yaptınız?"
Ayan, Türkiye'deki bazı siyasi adımları eleştirerek, Anayasa'nın ilk dört maddesini tartışmaya açmaya çalışanların hiçbir yasal işlemle karşılaşmadığını, buna karşın İBB Başkanı İmamoğlu'na sudan sebeplerle baskı yapıldığını söyledi. "Milletin gözünün içine baka baka anayasal haklarımızı yok sayanlara hiçbir işlem yapılmazken, Ekrem Bey’e gözdağı veriliyor. Ancak biz bu mücadelede yılmayacağız." dedi.Whatsapp Image 2024 09 25 At 01.23.35

Editör: Mustafa Işık