Haber: Mustafa Işık (Özel Haber)
CHP Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, son zamanlarda Tokat'ta artan "Tek Yol Şeriat" yazılarına dikkat çekti. Ayan, bu tür yazıların toplum huzurunu bozduğunu ve insanları ayrıştırdığını vurguladı.Aytekin Ayan-1"Tokat'ta Cumhuriyetin Bekçileri Aranıyor"
Geçen ay şehrimizin en işlek yerlerinden kapalı pazar yerinde görev alan şer odaklarının yazdığı bölücü ve ayrıştırıcı halkı kin ve nefret söylemleri ile tahrik eden sözlere duyarsız kalınması üzüntü verici.Chp Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Tokat'taki Tek Yol Şeriat Yazılarına Tepki Gösterdi (8)"Cumhuriyet Aynı Zamanda Bir İfade Özgürlüğüdür"
Cumhuriyetin güzelliği, herkesin fikrini özgürce söyleyebilmesi ve ifade edebilmesidir. Ancak rejim karşıtlarına karşı bu özgürlük hiçbir zaman yanlarına bırakılmamalıdır. Yaklaşık bir ay önce yazılan şeriatı isteyen güruhlara meydan boş bırakılmış, ne Cumhuriyet Savcılığımız, ne Emniyet Kuvvetlerimiz ne de belediyemiz o yazının silinmesi için hala bir önlem almamıştır. Bu durum içler acısıdır. Yetkilerini cumhuriyetin kazanımlarından alan tüm görevliler bu olaya nasıl sessiz kalabilirler, inanamıyorum.Chp Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Tokat'taki Tek Yol Şeriat Yazılarına Tepki Gösterdi (4)"O Yazı Neden Hala Orada Duruyor?"
O yazının oradan kalkması için yarın belediyeye dilekçe vereceğiz ve konuyla ilgili avukatlarımızla görüşüp suç duyurusunda bulunacağız. Şehrin her yerinde mobeseler varken nasıl hala bir sonuç elde edilemedi? O yazı hala orada nasıl duruyor, anlamıyorum. 

Chp Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Tokat'taki Tek Yol Şeriat Yazılarına Tepki Gösterdi (5)Chp Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Tokat'taki Tek Yol Şeriat Yazılarına Tepki Gösterdi (6)Chp Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Tokat'taki Tek Yol Şeriat Yazılarına Tepki Gösterdi (7)"Tüm Dünya Duydu, Siz Duymadınız"
Yerel ve ulusal basında gündem olan ve yerel gazete ve internet sayfalarını okuyan devletin görevlileri nerede? Bu insanlar nasıl rahat bırakılıyor, anlamıyorum. Yetkililere sesleniyorum, bu adamlar size ve cumhuriyetimize meydan okuyorlar. Sayın yetkililer, o yazıyı hemen sildirin ve suçluları ortaya çıkarın. Cumhuriyetimize söylenmiş bu kin ve nefret dolu söylemleri yazanları bulup ortaya çıkarın. Sizin göreviniz cumhuriyete kastedenleri, halkın huzurunu bozanları bir an evvel bulup ortaya çıkarmaktır.

"Şeriatçılara Sesleniyorum"
Şeriat isteyen ve yüzyıllar öncesi alışkanlıklara toplumu sürüklemek isteyenlere sessiz kalınmamalıdır. Şeriat isteyenler Afganistan’a, Pakistan’a baksınlar. Çok istiyorlarsa, vizesiz şeriat ile yönetilen ülkelere gönül rahatlığı ile gidebilirler. Şeriat isteyen ve o ülke vatandaşlarının yaşamına özenenlerin sayısının gün geçtikçe arttığını gözlemliyorum. Ağa efendi müritlerinde çoğalma olduğu şehrin günlük akışında görülmekte. Şehrin sosyolojik yapısı tamamen değişti, giyimleri ve rahat tavırları ile ilimizde eskiye nazaran sayılarında artışlar olduğunu düşünüyorum.

"Cumhuriyet Bir Güvencedir"
Cumhuriyetin kazanımları ve toplum barışı tehdit altında. Şeriat söylemleri Anadolu’nun kuruluşunda ne kadar can yaktıysa şimdi de Tokat’ta duvarlarda başlayan söylemler yakında daha büyük olaylara gebe olabilir. Bu olaya Cumhuriyetin savcıları ve güvenlik kuvvetleri önlem almalıdırlar.Chp Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Tokat'taki Tek Yol Şeriat Yazılarına Tepki Gösterdi (3)"Tokat Bir Cumhuriyet Şehridir"
Kuvayi Milliye ateşinin yakıldığı, 26 Haziran 1919'da ilimizi ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında olan bu şehre bu söylemler yakışmıyor. Tokat bir Cumhuriyet kentidir.

"Biz Bu Ülkeyi Beraber İnşa Ettik"
Çanakkale Savaşı'nı, Kurtuluş Savaşı'nı Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Alevi, Sünni hep beraber verdik. Ülkemizi beraber inşa ettik. 85 milyon birdir, beraberdir, kardeştir. Bu kardeşliği Atatürk sağlamıştır. Biz de toplum olarak, yapıcı bir dille, ortak bir akılla, olgun yaklaşımlarla bu birlikteliği ve kardeşliği bozmadan devam ettirmek zorundayız. Ayrıştırıcı ve ötekileştirici girişimlere de fırsat vermememiz gerekir.Chp Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Tokat'taki Tek Yol Şeriat Yazılarına Tepki Gösterdi (2)"Şeriata 19 Mayıs’ta Veda Ettik"
Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı kuvayi milliye ruhunun ilk attığı kalp, 26 Haziran 1919'da Tokat’tır. Amasya Tamimi, Sivas ve Erzurum kongrelerinde hilafetin kaldırılmasıyla ilgili görüşlerini anlatarak 23 Nisan 1920'de TBMM’nin kurulması, 1921’de ilk anayasanın kabul edilmesi ve 29 Ekim 1923’te cumhuriyetin ilanı ile yöneticilerini kendisinin seçtiği cumhuriyet rejiminin kabulü ile şeriat ülkenin gündeminden kalkmıştır.

"Bunun Acısını 15 Temmuz’da Çektik"
Aradan geçen bu süreçte hala şeriatın gelmesi için cemaatler kuran ve bunlara destek olup toplumun bölünmesine, insanların yüzyıllar öncesi geleneklere sadık kalmaya zorlanmasına, giyinmesiyle ve yaşam tarzıyla ayrıştırılmasına destek verenler bu ülkenin temellerine ihanet etmektedirler. En yakın örnek, yurt dışından gelsin diye yalvarılan, kendisi için methiye yazanlar bugün pişmanlıklarını dile getirirken ortaya çıkan tahribatı hep birlikte çekmekteyiz. 15 Temmuz’u yaşayan toplum bu tür girişmelere izin vermeyecektir.

Başkan Çağatay Han Torun: “Önce Dostluk Kazansın, Sonra da Kim İyi Oynarsa O Kazansın” Başkan Çağatay Han Torun: “Önce Dostluk Kazansın, Sonra da Kim İyi Oynarsa O Kazansın”

"Cumhuriyetin Kuralları İşlemelidir"
Savcılarınızın ve birçok başarılı olaya imza atmış güvenlik güçlerimizin acilen bu olayı çözmeleri gerekir. Aksi takdirde kendini bilmez bu kişilerin cesaretlenerek yeniledikleri bu girişimler, farklı ve daha büyük eylemlere neden olmadan, toplumun huzurunu bozan, cumhuriyete ve Atatürk’e karşı Cumhuriyetin ve kanunların koruyucusu savcılarımızın ve emniyet kuvvetlerimizin bu olaylara müdahale edip ilgili kişileri yakalayıp cezalandırmalıdır.Chp Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Tokat'taki Tek Yol Şeriat Yazılarına Tepki Gösterdi (1)"Anayasanın Değiştirilemez Maddeleri"
Anayasamızda değiştirilemez ilk dört maddesinin 1. Devletin şekli Cumhuriyet’tir. Bu madde tüm yetkililere yapması gerekenleri anlatmaktadır. Bir an evvel o yazı oradan silinmeli ve sorumluları bulunmalıdır. Bilmek isteyenlere de anayasamızın 4. maddesinde, anayasanın 1. maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hükmü ile, 2. maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3. maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. İbaresinin bulunduğu ilk üç maddeyi tekrar hatırlatmak isterim.

Birinci Kısım - Genel Esaslar
I. Devletin şekli
Madde 1 – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri
Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti
Madde 3 – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler
Madde 4 – Anayasanın 1. maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2. maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3. maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Editör: Mustafa Işık