OpenAI, yapay zeka alanında çığır açacak bir adım atarak ses, görüntü ve metin üzerinde gerçek zamanlı olarak akıl yürütebilen yeni bir yapay zeka modeli olan GPT-4o sürümünü, resmi olarak tanıttı. Peki, ChatGPT-4o nedir, nasıl kullanılır? ChatGPT-4o ücretsiz mi, kimler ücretsiz kullanacak? ChatGPT-4o ne zaman kullanılmaya başlanacak? ChatGPT-4o özellikleri nedir? İşte detaylar...

ChatGPT-4o nedir, nasıl kullanılır?

GPT-4o’nun inanılmaz yetenekleriyle dikkatleri üzerine çekmesiyle birlikte, insanlar artık "ChatGPT 4o nasıl kullanılır?" sorusunu sormaya başladı. İşte adım adım nasıl kullanılacağına dair bilgiler:

ChatGPT mobil uygulamasını açın ya da bilgisayarınızda / telefonunuzda https://chat.openai.com/ adresine gidin.
OpenAI üyeliğiniz varsa giriş yapın, eğer yoksa bu ekranda ücretsiz olarak yeni üyelik başlatın.
Hesabınıza giriş yaptıktan sonra GPT-4o’ü ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Kullanım limiti dolduktan sonra GPT-3,5’e otomatik geçiş yapılacak.
Ücretsiz olarak sunulan GPT-4o, kullanıcıların bir dizi özelliğe erişimini sağlayacak. Bu özellikler arasında veri analizi, dosya yüklemeleri, web veya model içinde arama, diğer GPT’leri keşfetme ve kullanma, görüntü tanımlama gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca, paylaşılan görüntüleri anlamada doğruluğu artıran gelişmiş görüş özellikleri de sunulacak.

ChatGPT-4o ücretsiz mi, kimler ücretsiz kullanacak?

GPT-4o, sadece premium üyeler için değil, herkes için ücretsiz olarak kullanılabilecek. OpenAI CTO’su Mira Murati, para ödeyen kullanıcılar için en büyük faydanın, ücretsiz plana kıyasla GPT-4o’ya gün içinde beş kat daha fazla istekte bulunabilme olacağını belirtiyor. ChatGPT’nin bu güncelleme ile dünya genelinde 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığı da biliniyor. 

Ücretsiz katman kullanıcıları için, kullanılabilecek mesaj sayısı mevcut kullanıma ve talebe göre değişecek şekilde sınırlandırılacak. Bu limitlere ulaşıldığında, ücretsiz ChatGPT otomatik olarak GPT-3.5'e geri dönecek.

GPT-4o’nun Plus kullanıcıları için de önemli avantajları bulunuyor. Plus kullanıcıları, her üç saatte bir 80 mesaja kadar istekte bulunabilecekler. Ayrıca, ChatGPT Enterprise müşterileri ilerleyen dönemlerde GPT-4o'ya erişebilecekler.

ChatGPT-4o ne zaman kullanılmaya başlanacak?

GPT-4o dahilindeki yenilikler, önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıcılara sunulacak. Bu yenilikler arasında, veri, kod ve görüntü araçlarını kullanma imkanı da bulunuyor. Kullanıcılar, ChatGPT’ye kaydolmadan önce, ayda 20 dolar ödemenin bu özellikler için değerli olup olmadığını düşünebilirler.

ChatGPT-4o özellikleri nedir?

Gelişmiş Dil İşleme:

Akıcı ve doğal sohbet konuşmaları
Karmaşık soruları ve istekleri daha iyi anlama ve yanıtlama
Farklı dil stillerine ve türlerine uyum sağlama

Artırılmış Yaratıcılık:

Şiir, kod, senaryo, müzik parçası, e-posta, mektup gibi farklı türlerde yaratıcı metin formatları üretme
Farklı tonlarda ve duygularda konuşabilme ve iletişim kurma
Konuşmaları bir dilden diğerine çevirme

Geniş Bilgi Tabanı:

Gerçek dünyadan bilgi edinme ve işleme yeteneği
Sorulara kapsamlı ve bilgilendirici yanıtlar verme
Farklı konularda güncel bilgiler sunma

Entegrasyonlar:

Kamera bağlantısı ile ortamı ve kişileri algılama ve  yapay zeka araçlarıyla entegrasyon, görselliği eş zamanlı olarak analiz etme
Sesli komutları gerçek bir insan gibi anlama ve yanıtlama yeteneği

Kullanım Alanları:

Müşteri hizmetleri
Eğitim
Pazarlama
İçerik oluşturma
Ürün geliştirme
Araştırma

OpenAI’nin attığı bu adım, yapay zeka teknolojilerine erişimi demokratikleştirme yolunda önemli bir adım olarak görülüyor. GPT-4o, önceki sürümlere göre daha verimli olmasıyla birlikte, kullanıcıların dijital deneyimlerini zenginleştirecek ve yenilikçi çözümler sunacak gibi görünüyor.