Bu yıl Cannes Film Festivali, sinemanın ötesine geçerek, kırmızı halıda verilen politik mesajlarla da hafızalara kazındı. Filistin’e verilen destek, ünlü isimlerin kıyafet ve aksesuar seçimleriyle dünya gündemine taşındı. İşte o isimler...

Bella Hadid’in Kefiyeli Elbisesi

Filistin kökenli Amerikalı model Bella Hadid, Cannes Film Festivali'nde kefiyeler kullanılarak tasarlanan kırmızı elbisesiyle büyük ilgi gördü. Filistin’e desteğini birçok kez dile getiren Hadid’in bu jesti, sosyal medyada büyük takdir topladı. Hadid’in Filistin ile dayanışmasını ifade eden kıyafeti, kırmızı halının en çok konuşulan detaylarından biri oldu.

Cate Blanchett ve Filistin Bayrağına Gönderme

Oscar ödüllü sinema yıldızı Cate Blanchett, Filistin bayrağını anımsatan kıyafetiyle festivale katıldı. Siyah, pembe ve yeşil renklerin uyumuyla dikkat çeken elbisesi, kırmızı halı ile birleşince Filistin bayrağını çağrıştırdı. Daha önce de Gazze'de ateşkes çağrısında bulunan Blanchett, bu kıyafetiyle sosyal medyada gündem oldu ve dayanışma mesajını zekice bir şekilde ilettiği yorumları yapıldı.

Pascale Kann ve Arapça Filistin Yazılı Kıyafet

İngiliz oyuncu Pascale Kann, üzerinde Arapça "Filistin" yazılı bir kıyafetle festivale katıldı. Bu kıyafet, hem kırmızı halıda hem de sosyal medyada büyük ilgi gördü. Kann’ın bu seçimi, Filistin'e olan desteğini açıkça ifade eden bir diğer güçlü mesaj oldu.

Karpuz Motifleri ile Dayanışma

Hint oyuncu Kani Kusruti, Cannes Film Festivali'nde gösterilen filminin prömiyerine karpuz dilimi şeklindeki çantasıyla katıldı. Filistin ile dayanışmanın sembolü olan karpuz motifleri, festivale damgasını vurdu. Cezayir asıllı Fransız oyuncu Leila Bekhti, siyah kıyafetinin yakasına taktığı karpuz motifli broş ile dikkat çekti. Sosyal medyada büyük beğeni toplayan bu broş, kırmızı halıda Filistin’e destek mesajı veren sembolik bir aksesuar oldu.

Diğer Destek Mesajları

İtalyan oyuncu Jasmine Trinca, Filistin bayrağı desenli broş ile kırmızı halıda yürüyerek desteğini gösterdi. Avustralyalı aktör Guy Pearce, Filistin bayrağının renklerinden oluşan bilekliğiyle dikkat çekti. Faslı yönetmen Asmae El Moudir ise eldivenine diktirdiği Filistin bayrağını göstererek poz verdi ve gazetecilere dayanışma mesajı verdi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Festivalin en prestijli ödülü Altın Palmiye, Amerikalı yönetmen Sean Baker'ın "Anora" filmine verildi. Fransız yönetmen Coralie Fargeat’nın "The Substance" filmi, En İyi Senaryo ödülüne layık görüldü. Jüri Özel Ödülü, Fransız senarist ve yönetmen Jacques Audiard'ın "Emilia Perez" filmine verildi. İranlı yönetmen Mohammad Rasoulof'un "The Seed of the Sacred Fig" filmi Özel Ödül aldı. Büyük Ödül, Payal Kapadia'nın "All We Imagine as Light" filmine verilirken, en iyi yönetmen ödülü "Grand Tour" filmi ile Portekizli yönetmen Miguel Gomes’e sunuldu.

En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu Ödülleri

En iyi kadın oyuncu ödülü, "Emilia Perez" filmindeki performanslarıyla Adriana Paz, Zoe Saldana, Karla Sofia Gascon ve Selena Gomez’e verildi. En iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi ise "Kinds of Kindness" filmindeki rolüyle Jesse Plemons oldu. Altın Kamera ödülü de "Armand" filmiyle Norveçli yönetmen Halfdan Ullman Tondel’e verildi.