Eray Yazgan Kimdir? Nereli Kaç Yaşında? Eray Yazgan Kimdir? Nereli Kaç Yaşında?

Futbol dünyasında uzun yıllardır adından söz ettiren Bülent Uygun, hem futbolcu hem de teknik direktör olarak geniş bir kariyere sahiptir. 1 Ağustos 1971 tarihinde Adapazarı'nda doğan Uygun, futbolculuk dönemindeki başarılı performansının ardından teknik direktörlük alanında da dikkat çekici başarılara imza atmıştır. Şu anda Süper Lig ekibi Gaziantepspor'un teknik direktörlüğünü üstlenen Uygun'un futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerindeki önemli adımlar ve başarıları merak ediliyor. Peki, Bülent Uygun kimdir ve futbol kariyerinde hangi önemli görevlerde bulunmuştur? Detaylar haberimizde...

Bülent Uygun Kimdir?

Futbol dünyasının tanınmış isimlerinden biri olan Bülent Uygun, hem futbolcu hem de teknik direktör olarak uzun bir kariyere sahiptir. 1 Ağustos 1971 tarihinde Adapazarı'nda doğan Uygun, futbol sahalarındaki başarısıyla dikkat çekmiştir. Şu anda Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'un teknik direktörlüğünü üstlenmektedir.

Bülent Uygun'un futbol kariyeri, genç yaşlarda Sakaryaspor'da başlamıştır. Burada gösterdiği performansla dikkat çeken Uygun, genç millî takımda da yer almıştır. Profesyonel futbol yaşantısına Sakaryaspor'da başlayan Uygun, ardından Fenerbahçe'ye transfer olmuş ve ilk yılında 22 golle gol krallığı yaşamıştır. Uygun, futbolculuk kariyerinde Çanakkale Dardanelspor, Trabzonspor, Göztepe, Zonguldakspor ve Sivasspor gibi önemli kulüplerde forma giymiştir. 2001 sezonunda Sivasspor'da futbol kariyerine son vermiştir.

Bülent Uygun, teknik direktörlük kariyerine 2008 yılında Sivasspor'da başlamıştır. Ardından Bucaspor ve Eskişehirspor'da görev almış, Eskişehirspor'da 2010-11 sezonunda Rıza Çalımbay'ın yerine geçerek takımın sezonu 7. sırada tamamlamasına katkıda bulunmuştur. 2011-12 sezonunda Elazığspor'un başına geçerek takımı Süper Lig'e taşımış ancak Elazığspor'un bu süreçteki performansı eleştirilmiştir.

Uygun, 7 Şubat 2013 tarihinde Gaziantepspor ile anlaşmış ancak 11 Kasım 2013'te görevinden ayrılmıştır. Aralık 2013'te Katar Ligi ekiplerinden Umm Salal SC ile 6 aylık kontrat imzalayarak Katar Ligi'nde görev alan ilk Türk teknik direktör olmuştur. Umm Salal SC ile önemli başarılara imza atmış fakat 13 Aralık 2016 tarihinde görevinden istifa etmiştir.

Günümüzde Bülent Uygun, Süper Lig temsilcisi Gaziantepspor'un teknik direktörlüğünü yürütmektedir. Futbol dünyasında hem oyuncu hem de teknik direktör olarak kazandığı deneyimlerle dikkat çeken Uygun, Türk futboluna önemli katkılarda bulunmuştur.

Editör: Haber Merkezi 3 HB3