Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması devam ediyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın gizliliğinin neden önemli olduğunu açıklayarak, elde edilen bulguların katil ya da katillerin kimliğine dair önemli veriler içerdiğini vurguladı.

Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu! Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu!

Adli Tıp Süreci Devam Ediyor

Bakan Tunç, Adli Tıp Kurumu'nun yürüttüğü incelemeler hakkında bilgi vererek, 2 hafta sürecek teknik analizlerin devam ettiğini belirtti. Narin'in naaşından elde edilen 91 doku örneğinin Diyarbakır ve İstanbul’daki Adli Tıp Başkanlıklarında incelendiğini söyledi. Ayrıca, Jandarma'nın Van ve Diyarbakır'daki kriminal incelemelerinin sürdüğünü ekleyerek, bu incelemelerin kimyasal ve biyolojik verilerle desteklendiğini açıkladı.

Soruşturmanın Gizliliği Önemli

Soruşturmanın gizliliğine dikkat çeken Tunç, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yayılan yanlış bilgilere tepki gösterdi. Soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi ve katil ya da katillerin yargı önüne çıkarılması için gizliliğin korunmasının hayati olduğunu vurguladı. "Narin evladımızı katledenleri adalet önüne çıkarmak bizim boynumuzun borcu" dedi.

Soruşturmanın Seyri

21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran, 19 gün süren aramalar sonucunda, mahalleye 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi'nde, çuvalla taşların altına gizlenmiş halde bulunmuştu. Olayla ilgili amcası Salim Güran tutuklanırken, bugüne kadar 22 kişi gözaltına alındı.

Muhabir: Haber Merkezi