Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği yoğun saldırılar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fidan, Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile gerçekleştirdiği basın toplantısında bölgedeki gelişmelere dair önemli mesajlar verdi.

Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatı planlarının bu vahşeti tam anlamıyla bir katliama dönüştürebileceği uyarısında bulundu. Gazze'deki saldırıların hemen sona erdirilmesi gerektiğini belirten Fidan, insani yardım için koridorların açılması gerektiğini vurguladı. Dışişleri Bakanı, Gazze'deki masum sivilleri hedef alan saldırıları kesinlikle kabul etmeyeceklerini ve Gazzelilerin yurtlarından sökülerek atılmasına izin vermeyeceklerini net bir şekilde ifade etti.

Bu sadece Filistin'in değil, aynı zamanda Mısır, Beyrut ve Ürdün'ün istikrarsızlaşmasına yol açabileceğini belirten Fidan, bölgenin tam manasıyla bir dönüm noktasında olduğuna dikkat çekti. "Ya daha büyük savaşa ya da daha büyük bir barışa gideceğiz" diyen Bakan Fidan, bölgede yaşanan tansiyonun tehlikeli bir seviyede olduğuna işaret etti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 19. gününde de sabaha kadar aralıksız devam etti. İsrail savaş uçakları, birçok bölgeye yönelik saldırılar düzenlerken, sivil yerleşim bölgeleri de hedef alındı. Gazze'deki çatışmalarda birçok sivil hayatını kaybetti, özellikle Kizan en-Neccar bölgesindeki "Büyük Ailesi"ne ait evin bombalanması sonucu 6 kişi yaşamını yitirdi.

Bölgedeki bu gergin durum, uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesini gerektirirken, Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamaları, bölgedeki barış ve istikrarın önemini bir kez daha vurguladı.