Türk medya dünyasında uzun yıllardır etkili bir isim olarak bilinen Aslı Şafak, 6 Ağustos 1968 tarihinde Ankara’da doğdu. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladıktan sonra gazetecilik kariyerine adım atan Şafak, hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda önemli projelere imza attı. TRT'deki muhabirlik kariyerinden Londra’daki Bloomberg HT temsilciliğine kadar geniş bir yelpazede çalışmalar gerçekleştiren Şafak, medya sektöründeki yenilikçi yaklaşımlarıyla tanınıyor.

Aslı Şafak Kimdir?

Aslı Şafak, 6 Ağustos 1968 tarihinde Ankara’da doğdu. Gazeteci-yazar Tayyar Şafak ve Nurten Şafak’ın kızı olarak, medya ve gazetecilik alanına olan ilgisi erken yaşlarda başladı. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Şafak, üniversite yıllarında medya kariyerine adım atarak, Tercüman Gazetesi’nde ekonomi muhabiri olarak çalışmaya başladı.

Mezuniyetinin ardından TRT Ankara Televizyonu'nda yapım asistanlığı yapan Şafak, 1992 yılında TRT Haber Merkezi’nde muhabir olarak görev aldı. TRT Haber Merkezi'nde çalıştığı yıllarda, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği gibi önemli görevlerde bulunarak dikkat çekti. 1994 yılında Türkiye’nin ekonomik kriz döneminde dönemin ekonomi yöneticileri ve Başbakanı Tansu Çiller ile röportajlar gerçekleştirdi.

1996-1998 yılları arasında TRT 1’de yayınlanan "Haber 07" adlı sabah haber kuşağı programını hazırlayıp sunuculuğunu üstlenen Aslı Şafak, 2002-2003 yıllarında "Haber Postası" programının sunuculuğunu yaptı. 2003-2010 yılları arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşadı ve TRT’den ayrılmasına rağmen Londra temsilciliği görevini sürdürdü. Ocak 2010’da Türkiye’de kurulan Bloomberg HT kanalının Londra Temsilciliği görevini üstlendi ve ardından İstanbul’a dönerek program hazırlayıp sunmaya başladı.

Ragıp Narin Kimdir? Nereli Kaç Yaşında? Ragıp Narin Kimdir? Nereli Kaç Yaşında?

2015 yılında Nişantaşı Üniversitesi’nde ekonomi dersleri vermeye başlayan Şafak, aynı yıl İngiliz araştırma şirketi tarafından "En İyi Kadın Gazeteci" unvanını kazandı. Yayıncılık kariyerinde, 2015 yılında "Sayının Namusu" adlı ilk kitabını yayımladı ve 2016 yılında "Bana Bana Hep Bana" adlı ikinci kitabını raflara sundu. Yaptığı programlarla FODER ödülüne layık görülen Şafak, markalaşma üzerine düzenlenen birçok konferansta konuşmacı olarak yer aldı.

Editör: Haber Merkezi 3 HB3