2022 ve 2023 yıllarında belirlenen zam dönemlerine odaklanarak, bu yılın Temmuz ayında asgari ücrete olası bir ara zammın tartışmalarını beraberinde getirdi. Ancak, merakla beklenen sorunun yanıtı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Peki, Asgari ücrete ara zam yapılacak mı, ne zaman? İşte detaylar...

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı, ne zaman?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili ara zam konusunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Bakan Işıkhan, asgari ücretle ilgili bir soruya yanıt olarak, ekonomik verilerin iyi gittiğine dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:

"Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok."

Bu açıklamaya göre, 2024 yılı içinde Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılması planlanmıyor. Bakan Işıkhan'ın belirttiği üzere, mevcut ekonomik veriler olumlu seyrettiği için ara zam gerekliliği bulunmuyor.

2022 ve 2023 yıllarında Ocak ve Temmuz aylarında yapılan asgari ücret zammı, bu yıl tekrar edilip edilmeyeceği sorularını gündeme getirdi. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı için ara zam planlarının olmadığını ve ekonomik göstergelerin olumlu seyrettiğini ifade etti. Bu nedenle, bu yıl içinde asgari ücrete ek bir zam yapılması beklenmiyor.