Haber-Foto: Mustafa Işık

Burak Kaan Sezgin: “Eski Takımıma Karşı Oynamak Benim İçin Çok Anlamlı ve Duygusal Olacak" Burak Kaan Sezgin: “Eski Takımıma Karşı Oynamak Benim İçin Çok Anlamlı ve Duygusal Olacak"

Tokat Belediye Plevnespor AS Başkanı Ahmet Akcan, ligin ilk dört haftasını değerlendirerek takımın yaşadığı şanssızlıkları, sakatlıkları ve hakem hatalarını gündeme getirdi. Sezona büyük umutlarla başladıklarını belirten Akcan, yaşanan talihsizlikler ve sakatlıklar nedeniyle hedefledikleri puanları alamadıklarını ancak Play-Off hedeflerinden vazgeçmediklerini ifade etti.D S C 0480Kütahya Maçıyla Başlayan Şanssızlıklar Zinciri
Sezonun ilk maçında Kütahya karşısında yaşadıkları şanssızlıklardan bahseden Ahmet Akcan, “Maalesef sezona büyük umutlarla başlamamıza rağmen Kütahya maçında ciddi bir şanssızlık yaşadık. Özgür Çek futbolcumuz ayak sakatlığı, en hızlı oyuncularımızdan Kadir Dalgıç’ın sakatlanması moralimizi bozdu. Özellikle iyi futbolcuların üzerine oynayan defans oyuncuları, baskı kurarak sakatlamak için ellerinden geleni yaptılar. Hakemler de maalesef bu sertliğe göz yumdu.” dedi. Kütahya maçında hakemlerin de etkisi olduğunu vurgulayan Akcan, "Rakip takım oyuncuları, gol attıktan sonra sürekli yere yatıp zaman geçirdiler. Hakem buna müsaade etti ve bu da oyunumuzu olumsuz etkiledi." diye ekledi.

Bursa Maçında Verilmeyen Gol ve Moral Bozukluğu
Bursa deplasmanında da benzer sıkıntılar yaşadıklarını belirten Akcan, "Bursa maçında takımımız oldukça iyi oynadı ancak ilk golümüz verilmedi. Bu durum oyuncularımızın motivasyonunu ciddi şekilde düşürdü. Takım demoralize oldu ve hakem hataları devam etti. Üç haftalık bu süreçte, hakem kararlarıyla ilgili şikayetlerimizi federasyona ileteceğiz." diyerek takımın moral bozukluğunun saha içi performansa yansıdığını ifade etti.20240922 152405Kırşehir Maçında Peş Peşe Sakatlıklar
Ahmet Akcan, Kırşehir maçında yaşanan sakatlıkların takım üzerindeki olumsuz etkisini de dile getiren Akcan, maçın ilerleyen dakikalarında gördükleri kırmızı kart nedeniyle mücadeleyi 10 kişi tamamladıklarını belirttti. Akcan, "Yağmur ve zor şartlara rağmen futbolcularımız ellerinden geleni yaptı. Golü atan Kadircan’ın aynı maçta sakatlık yaşaması, takımın moralini ciddi şekilde bozdu. Ancak hakem performanslarından memnun değiliz, bunu özellikle dile getirmek istiyoruz. " diyerek hakemlerin maç üzerindeki etkisini vurguladı.

Bulvar Maçında Bir Başka Şanssızlık! Recep Tayyip Daylak’ın Sakatlığı
Geçen hafta oynanan Bulvar maçında yaşanan bir başka talihsizlik ise Recep Daylak’ın ciddi sakatlığı olduğunu hatırlatan Akcan, “Recep Daylak maçta yere düştü ve kolu kırıldı. Maalesef bu şanssızlıklar peşimizi bırakmıyor. Üç puan almak için çok mücadele ettik, ancak bir puanla yetinmek zorunda kaldık. Maç boyunca karşı takımda hakemlerin herhangi bir kart göstermemesi de dikkat çekiciydi.” dedi. Ayrıca maç sonrasında İstanbul’a dönerken takım otobüsünün kaza yaptığını belirten Akcan, şanssızlıkların ardı ardına geldiğini ve takım üzerinde ciddi bir moral bozukluğu yarattığını söyledi.

Hakem Kararlarına Karşı Federasyona Başvuru
Hakem hatalarının takım üzerindeki olumsuz etkisini sıkça dile getiren Akcan, yaşanan sorunları federasyona ileteceklerini belirtti. "Üç haftadır hakem hatalarından yakınıyoruz. Özellikle Kütahya ve Bursa maçlarında yaşadığımız sıkıntıları federasyona bildireceğiz. Takımımızın bu kadar demoralize olmasında hakemlerin etkisi büyük.” dedi.

“Eğer Bir Başarısızlık Varsa, Bu Bizim Sorumluluğumuzda”
Akcan, “Bu yük bizim sırtımızda. Onursal Başkanımız Sayın milletvekilimiz Yücel Bulut bey, belediye başkanımız Mehmet Kemal Yazıcıoğlu bey ve İl Başkanımız Mustafa İpek bey başkanımız ve Tokat halkı bize güveniyorlar. Biz başaracağız. Takımda alınamayan galibiyetlerden dolayı belediye başkanımıza sosyal medya üzerinden bazı kişiler tarafından eleştiriler yapılıyor. Biz bu eleştirilere karşıyız. Bütün sorumluluk benim. Burada hata varsa, bu bizim hatamız. Eğer bir başarısızlık varsa, bu bizim sorumluluğumuzda. Tokat Belediye Plevnespor AS Başkanı Ahmet Akcan’ındır. Buradan eleştiri yapanlara sesleniyorum gelsinler kulübe otursunlar bizimle eksiklik görüyorlarsa bize konuşsunlar eğer kulübe gelmiyorlarsa biz eleştiri yapanların makamlarına giderek onları dinlemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Gelen Eleştiriler ve Taraftarların Beklentileri
Takımın performansına yönelik sosyal medyada yapılan eleştirilere de değinen Akcan, "Bazı taraftarlar, futbolculara verilen paralara bakarak ‘Bu kadar para verdik, neden iyi oynamıyorlar?’ diye soruyorlar. Ancak şu an birçok futbolcumuz sakat. Özgür Çek’in ayağı hala şiş durumda, Fatih Dalgıç, Kadircan ve Recep de sahalara dönemedi. Oyuncularımızın hemen oynamasını bekleyenler var. Ancak bu eleştirileri kabul etmiyoruz." dedi. Akcan, şu anda puan alamadıklarını ancak bunun geçici bir süreç olduğunu, ilerleyen haftalarda toparlanacaklarına inandıklarını belirtti.

D S C 0478"Play-Off Hedefi Devam Ediyor"
Ahmet Akcan, takımın şanssızlıklara rağmen sezon sonunda ilk beşe gireceğini ve Play-Off hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. “Şu anda şanssızlıklar nedeniyle istediğimiz sonuçları alamıyoruz ama ilk beşe gireceğiz. Özellikle Özgür Çek, sahalara döndüğünde takımımız çok daha güçlü olacak. Eğer doktorlar izin verirse, Elazığ maçında sahada olacak.” dedi. Akcan, takımın moralini yüksek tutmak için futbolcularla toplantılar yapacaklarını ve motivasyonlarını artırmaya yönelik adımlar atacaklarını da ekledi.

Kulübün Mali Durumu ve Taraftarlardan Gelen Destek
Kulübün mali durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Ahmet Akcan, kulübün şeffaf bir şekilde yönetildiğini ve Tokat Belediye Plevnespor’un borçsuz bir kulüp olduğunu vurguladı. “Allah razı olsun, Tokat’taki iş insanlarından ve taraftarlarımızdan 9 milyon lira topladık. DİMES firması 10 milyon lira bağış yaptı. Ayrıca, DMT Modüler ve Prefabrik Yapılar ile ADOÇİM 2,5 milyon lira verdi. Bu firmalarımız taksitler halinde ödeme yapacaklar. Topladığımız bu paralar futbolcularımıza dağıtıldı ve şu anda oyuncularımıza olan borcumuz yok. Bu konuda eleştiri yapanlar, kulübün mali yapısını tam olarak bilmiyorlar." dedi. Akcan, bazı kesimlerden gelen eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, "Kulübü kendi çabalarımızla bu hale getirdik ve Play-Off hedefimizden sapmadık. Bu süreçte eleştiriler yerine desteğe ihtiyacımız var." diye ekledi.

Şehirdeki Destek ve Projeler
Ahmet Akcan, taraftarları stada çekmek ve şehirde futbol atmosferini canlandırmak için de çeşitli projeler planladıklarını açıkladı. "Maçlardan önce şehirde anonslarımızı yapacağız, bayraklar asacağız. Ancak şu ana kadar istediğimiz başarıyı elde edemediğimiz için tam olarak bu atmosferi oluşturamadık. Elazığ maçını kazanırsak, bu projelerimizi daha da hızlandıracağız." dedi. Ayrıca şehirdeki futbolseverlerin desteklerini beklediklerini vurgulayan Akcan, “Birkaç maçta bilet fiyatlarını düşük tuttuk ve hatta bedava bilet dağıttık ki taraftarlarımız stada gelsin.” diyerek taraftar katılımını artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Şanssızlıkları Kıracağız
Ahmet Akcan, Tokat Belediye Plevnespor’un şanssızlık dönemini geride bırakacağına inandığını belirterek, taraftarlardan sabırlı olmalarını istedi. “Şu anda dört futbolcumuz sakat, ama bu durum geçici. İnşallah Elazığ maçında bu şanssızlığı kıracağız ve taraftarlarımızı sevindireceğiz. Herkes bilsin ki, bu takım ilk beşe girecek ve Play-Off hedefini gerçekleştirecek.” dedi. Akcan, Tokat Belediye Plevnespor’un şehre yakışır bir şekilde yoluna devam edeceğini ve şehirde futbolu yeniden canlandıracaklarını belirterek açıklamalarını tamamladı.D S C 0476

Editör: Mustafa Işık