Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji fuarı olan TEKNOFEST’in 2024 fuarı Ağustos ayı içerisinde Antalya’da yapılmış ve teknoloji yarışmalarında final değerlendirmeleri gerçekleştirilmişti.

ZİLE’DEN VENİ, VİDİ, VİCİ TAKIMI TÜRKİYE 1.Sİ OLMUŞTU

Zile Mesleki Eğitim Merkezi ve Zile Dinçerler 75. Yıl Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri (öğretmenler Ali Rıza Doğan, Burhanettin Sayar, Ahmet Kader, Hakan Yağoğlu, Harun Yılmaz, öğrenciler Abdülkadir Gümüşsoy, Ali Kaan Bek, Hami Kerem Çalışkan, Mert Şahin, Berkay Düzenli, Murat Ömrüuzun ve Murat Coşkun) tamamen yerli imkanlarla geliştirip ürettikleri “Veni, Vidi, Vici” adlı elektrikli araç ile ödül kazanmıştılar. Teknofest 2024’te yer alarak ödül kazanan Veni, Vidi, Vici Takımı, Tokat’ta mutluluk, sevinç ve gururla karşılanmıştı.

“VENİ, VİDİ, VİCİ” EKİBİNE TOKAT İSTİŞARE HEYETİNDEN ZİYARET

Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarış Finalleri’nde ortak projeleriyle yarışarak Türkiye Birinciliği elde eden Zile Mesleki Eğitim Merkezi ve Zile Dinçerler 75. Yıl Anadolu Lisesi ekibi başarılarıyla adlarından övgüyle söz ettirmekteler. Tokat İstişare Heyeti, Zile ekibine tebrik ve takdirlerini bildirdi, iş insanı Mehmet Emin Atmaca öncülüğünde katılımcılardan Fahri Delen, Ahmet Çiftçi, Turan Türk, Mahmut Yedirir, Akay Atlı ile birlikte Zile ilçemize gittiler. Veni, Vidi, Vici Takımından öğretmenler Ali Rıza Doğan, Burhanettin Sayar, Ahmet Kader, Hakan Yağoğlu, Harun Yılmaz, öğrenciler Abdülkadir Gümüşsoy, Ali Kaan Bek, Hami Kerem Çalışkan, Mert Şahin, Berkay Düzenli, Murat Ömrüuzun ve Murat Coşkun ile bir araya gelindi. Öğrenciler, öğretmenler, idarecilerle sohbet edildi, başarılarından ötürü hediyeler verildi. Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, Zile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bayram Polattimur da Tokat İstişare Heyeti’yle birlikte oldular.

ELEKTRİKLİ ARAÇ VENİ, VİDİ, VİCİ HAKKINDA BİLGİ

Kredi kartı sahipleri dikkat: 60 aylık yapılandırma geldi! Kredi kartı sahipleri dikkat: 60 aylık yapılandırma geldi!

            Teknofest’te Türkiye 1.liği kazanan Veni, Vidi, Vici adlı elektrikli araç için bilgiler verildi. Çevre dostu ve güneş panelleriyle kendini şarj edebilen Veni, Vidi, Vici elektrikli otomobil, enerji verimliliği konusunda iddiasıyla öne çıkmıştı. Milli Eğitim Arge Öğretmeni Ali Rıza Doğan, aracın adını “Veni, Vidi, Vici” koyduklarını belirterek, “Aracımız bu yıl Teknofest 2024 Elektrikli Araç Yarışları’na katıldı. 8 aylık bir çalışma sürecinin ürünü olan aracımız, 6 kişilik bir öğrenci grubunun katkılarıyla tasarlandı ve finalist olarak yarışmaya kabul edildi. Aracın yüzde 90’lık kısmı tamamen yerli olarak üretildi. Batarya yönetim sistemi, batarya paketi, elektronik diferansiyel, araç kontrol sistemi, şarj sistemi ve izolasyon sistemi araçta bulunuyor. Bu özelliklerin tümünü Zile şartlarında yerli olarak ürettik. Aracımız 6 kilometrede 110 watt yaktığını gördük. Geçen yılki ödül alan aracın 6 kilometrede 130 watt yakıyorken bizim ki yaklaşık 110 watt yakıyor. Aracımızın yaklaşık 300 bin lira civarında bir maliyeti oldu. Aracımız yaklaşık 90 kilometre hıza çıkabilmektedir. Teknofestin konsepti enerji verimliliği üzerine olduğu için biz de aracı bunun üzerine yaptık. Biz yarışmada 40 kilometre ile gittik. Pilimizin kapasitesi 40 amper saattir. Bu da demek oluyor ki bu pil gücü ile 100 kilometreye yakın mesafe gidilebiliyor. ‘Veni, Vidi, Vici’ aracımız 2 okulun çalışması ile yapıldı. Bu takım Zile Meslek Eğitim Merkezi ve Zile 75. Anadolu Lisesi öğrencileri ile oluşturuldu.” diye bilgi verdi.

            Tokat İstişare Heyeti Başkanı Mehmet Emin Atmaca, heyet katılımcıları, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır ve ilçe milli eğitim yetkilileri, Zileli öğrenci ve öğretmenleri başarılarından ötürü tekraren tebrik ederlerken günün anısına fotoğraflar çekildi, her bir öğretmen ve öğrenciye hediyeleri takdim edilerek ziyaret sonlandırıldı.

Muhabir: Elvan Mert