Haber: Mustafa Işık
Zile'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve 1968 yılına kadar Kiraz Seyri, Kiraz Bayramı adıyla anılan Zile Kiraz Festivali, bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Belediye Bağında gerçekleşen etkinliklerde çok sayıda mahalli sanatçı binlerce izleyiciyi eğlendirdi.

Tokat’ta pres makinesine sıkışan işçi öldü Tokat’ta pres makinesine sıkışan işçi öldü

Festivalde ayrıca güreş ve tekvando gösterileri de izleyicilerden tam not aldı. Etkinlikler kapsamında festivale katılanlara bir ton kiraz ikram edildi.

Belediye Başkanı Şükrü Sargın, kamuda tasarruf kararnamesi nedeniyle festivali daha mahalli düzeyde yaptıklarını belirtti. "Festivalimiz bayram tatiline denk geldiği için oldukça kalabalıktı. Bağ yollarımız yoğunluktan dolayı kilitlendi. Bu sene protokol dahil hiç kimseyi davet etmedik. Tasarruf genelgesi nedeniyle sadece bir gün bağ şenlikleri düzenledik." dedi.

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz da festivalde yaptığı konuşmada, "Zile, kadim bir ilçemiz. Festivali, panayırı, bağ bozumu gibi kültürel etkinlikler geleneksel olarak düzenleniyor. Bu organizasyonlar dostluğu ve kardeşliği pekiştiriyor. Ümit ediyorum ki ileriki yıllarda üreticiyi destekleyen ve özendiren programlar da yapılır." dedi.

Zile’de Kiraz Festivali Coşkuyla Kutlandı (2)Zile’de Kiraz Festivali Coşkuyla Kutlandı (4)Zile’de Kiraz Festivali Coşkuyla Kutlandı (3)Zile’de Kiraz Festivali Coşkuyla Kutlandı (5)Zile’de Kiraz Festivali Coşkuyla Kutlandı (6)Zile’de Kiraz Festivali Coşkuyla Kutlandı (7)Zile’de Kiraz Festivali Coşkuyla Kutlandı (8)Zile’de Kiraz Festivali Coşkuyla Kutlandı (9)Zile’de Kiraz Festivali Coşkuyla Kutlandı (10)

Editör: Mustafa Işık