Haber: Mustafa Işık

Mehmet Aurelio: “Zor bir rakibe karşı zor bir deplasmanda mücadele verdik” Mehmet Aurelio: “Zor bir rakibe karşı zor bir deplasmanda mücadele verdik”

TFF 3. Lig 1. Grupta ilimizi Temsil edecek olan Tokat Belediye Plevnespor Teknik Direktörü Yusuf Tokaç, takımın geleceği, transfer çalışmaları, grup değerlendirmesi, kamp dönemi hakkında Tokat Hürsöz muhabiri Mustafa Işık’a açıklamalarda bulundu.

Tokaç, Tokat Belediye Plevnespor'dan gelen teklifi kabul ettiği için duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti: "Anlaşmayla ilgili şunu söyleyebilirim; İlk teklif geldiği ve konuşulduğu zaman, zaten heyecan duyduğum bir yerdi. Çünkü başkanından yöneticisine, bu işe ne kadar önem verdiklerini ve heyecanlı olduklarını gördüm. Eski başarı duygularını yeniden yaşamak isteyen, buna çok istekli bir Tokat gördüm. Bu nedenle teklif geldiğinde çok mutlu oldum. Anlaştık ve şu an çok mutluyum." dedi.

Teknik ekibi hakkında bilgi veren Tokaç, "Benim teknik ekibimde şu anda iki kişiden oluşuyor. Bir performans antrenörü ve bir de yardımcı antrenörüm var. Mert Hoca ve Kemal Hoca atletik performansla da ilgileniyorlar. Ayrıca kaleci hocam Halil Hoca da İskenderunspor'da şampiyonluk yaşamış ve diğer önemli takımlarda görev yapmış değerli bir insan. Bir de Fatih Hoca var, Fatih Kılıç, o da Tokat'tan. Toplamda beş kişilik bir ekibimiz var." diye konuştu.

Takımın transfer sürecine dair Tokaç, "Biz ilk önce iç transferi bitirmeye çalıştık. Kafamızdaki oyuncularla anlaşmaya çalıştık, ancak para konusunda anlaşılamayanlar oldu. Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Geçen seneye göre futbolcuların istekleri çok fazla, bu da kulüpleri zorluyor. İmkanlarımıza göre, sistemimize uygun futbolcular alacağız. Bazı isimlerle görüşmelerimiz var ve önümüzdeki günlerde sonuçlanacağını düşünüyorum," şeklinde konuştu.

Tokaç, mevcut kadro ve transfer planları hakkında da bilgi vererek, "Şu an geçen seneden kalan altı oyuncumuz var. Tarsus'tan gelen bir futbolcu ve iç transferle beraber genç oyuncularımız da var. Yaklaşık altı yedi kişiyiz. İlk on birde oynayabilecek, bizi üstlere taşıyabilecek en iyi futbolcularla çalışacağız. Tahminen 10-15 futbolcu alacağız. Üç tanesini ilk on birde, üç tanesini yedeklerde bulundurmak zorundayız. Altı tanesini iyi seçmeliyiz. Çünkü Bursa, Karşıyaka, Düzce, Muş, Kütahya gibi güçlü rakiplerimiz var. İnşallah biz de onların arasında olacağız. Zorlu bir gruptayız ve başarılı olmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Yusuf Tokaç’tan Takım Hakkında Önemli Açıklamalar (2)

Şampiyonluk hedeflerine dair ise Tokaç, "Şampiyon olacağız mantığıyla gitmiyoruz. Ama tabii ki şampiyon olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şunu söylemek gerekirse, Karşıyaka ve Bursa maddi olarak inanılmaz paralar dağıtıyor, siz de biliyorsunuz. Bizim öyle para dağıtma ihtimalimiz yok. Haddimizi bilerek, ona göre futbolcu seçeceğiz. Elimizden geldiğince en iyi yerlerde olacağız. Amaçsız bir yerde durulmaz biliyorsunuz. Amaçsız futbolcu da olmaz, amaçsız başkan da olmaz ya da yönetim. Bizim amacımız, inşallah gizliden gizliye onları en güzel şekilde takip etmek ve hiç bırakmamak." ifadelerini kullandı.

Grup değerlendirmesi hakkında da konuşan Tokaç, "Grubumuzu değerlendirmek gerekirse; genelde Play-Off oynamış takımların, kulüplerinin olduğu bir gruptayız. Zorlu bir grup. Dört grubun en zorlusu diyebiliriz. Yapılacak transferler çok önemli. Dediğim gibi haddini bilmek çok önemli. Karşıyaka ve Bursa çok ciddi paralar dağıttı, siz de biliyorsunuz. Bizim onlarla maddi olarak yarışma ihtimalimiz yok. Belirli imkanlarda en iyi futbolcuyu getirmeye çalışıyoruz. Ama getireceğimiz futbolcular bizi en üstte tutabilmeli. En kötü ihtimalle bizi Play-Off'a sokabilmeli. Amacımız tabii ki şampiyon olabilmek ama çok zorlu rakiplerimiz var. Her şey parayla olmaz, doğru adım ve doğru transferlerle olur. Diğer takımların ne yaptığı önemli değil, biz ne yapacağız ona bakıyoruz. Kafamızdaki futbolcuları aldığımız takdirde, imkanlarımıza uygun olarak istediğimiz futbolcuları alabilirsek inşallah güzel şeyler yapacağımızı düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Hazırlık süreci hakkında bilgi veren Tokaç, "22 Temmuz’da Tokat'ta toplanmaya başlayacağız. Ayın beşinde de Erzurum'a gideceğiz. İki etaplı bir kamp olacak. Ondan sonra Erzurum'da hazırlık maçlarıyla sistemimizi oturtmaya çalışacağız." dedi.

Son olarak Tokatlı futbolseverlere seslenen Tokaç, "Özellikle Tokatlı futbolseverler hepsi zaten coşkulu ve başarıya aç. Eski ruhu tam anlamıyla getirmeye çalışacağız. Biz de hırslı insanlarız, başarıya açız. Her zaman en üstlerde olmaya çalışıyoruz, bu bizi tatmin ediyor. O coşkuyu, birlik ve beraberliği hep birlikte taraftarlarımızla beraber yaşamak istiyoruz. Hep beraber güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum," diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Mustafa Işık