Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 2024 yılı disiplin cezalarını açıkladı. Tokat Belediye Plevnespor Teknik Direktörü Yusuf Tokaç, 29 Eylül 2024 tarihinde oynanan Kemerkent Bulvarspor - Tokat Belediye Plevnespor karşılaşmasında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 1 maç, ihraç sonrası hakaretlerinden dolayı ise 3 maç olmak üzere toplamda 4 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası aldı. Ayrıca Tokaç’a toplamda 13.500 TL para cezası verildi.

Tokaç: “Sahaya Girme Sebebimiz Recep’in Kolunun Kırılmasıydı”
Cezaların ardından Tokat Hürsöz muhabiri Mustafa Işık’a değerlendirmelerde bulunan Tokat Belediye Plevnespor Teknik Direktörü Yusuf Tokaç, yaşanan olayları şu şekilde anlattı:

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, UTMB Dünya Serisi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu: Gençlik ve Spor Bakanı Bak, UTMB Dünya Serisi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu:

“Cezalar hakkında şunu söyleyebilirim. Biz, dakika doksan artı beşe kadar, Recep’in kolu kırılana kadar hiçbir fiili ya da sözlü müdahalede bulunmadık. Zaten böyle bir şeyin olması da imkânsızdı. Üç maçtır hakem yönetimlerine karşı artık bir şey yapamaz hâle geldik. Aslında bu maçta hakem çok da kötü yönetmedi ama Recep’in kolu kırılınca sahaya çağırıldım." dedi.I M G 6813“Hakeme, Neden Kart Vermediğini Sordum”
Sahaya giriş anını detaylandıran Tokaç, “Sahaya girerken, kırık kolla ilgili hakeme ‘Hocam, neden kart vermedin, çocuğun eli kırıldı?’ dedim. Hatta penaltıyı da vermediğini söyledim. Tam her şey iyi giderken neden böyle yaptı diye sordum. O sırada bana kırmızı kart gösterdi. Ardından güvenlik güçlerine ‘Alın bu adamı buradan’ dedi ve olaylar büyüdü. Beni dışarı çıkarırlarken sanki bir teröristmişim gibi davranıldı. O esnada hakem olaydan sıyrılıp gitti. Hakemin bana söylediği bazı sözler vardı ama tutanakta yer almamış.” dedi.

“Cezalara İtiraz Edeceğiz”
Cezalarla ilgili federasyona itiraz edeceklerini belirten Tokaç, “Savunmamızı verdik, ancak federasyon genelde hakemlerin yazdıklarına bakıyor. Sahaya girdiğim için bir maç, diğer olaylar için üç maç ceza verdiler. Biz itiraz edeceğiz, cezayı iki ya da üç maça düşürmeye çalışacağız. Recep’in kolu kırılmasaydı sahaya zaten girmezdik. Polislerin ağır davranışları da olayların büyümesine sebep oldu. Hatta polislerin müdahalesi yüzünden morluklar oluştu. Yoksa sahada hakemlik açısından yüzde yüz bir olay yoktu.” dedi.

I M G 6809“Hakemler Üç Maçtır Aleyhimize Karar Veriyor”
Yusuf Tokaç, son üç maçta hakemlerin Tokat Belediye Plevnespor aleyhinde kararlar verdiğini de vurguladığı sözlerinde, “Üç maçtır söylüyoruz, hakemlere bir çözüm bulalım diyoruz. Ama bu maçta hakem bizim bahanemiz değil. Yine de üç maçtır hakemlerin aleyhimize çaldığı kararlar herkesin gözünün önünde.” açıklamasında bulundu.

“Olayların Büyümesinin Nedeni, Güvenlik Güçlerinin Tavrıydı”
Tokaç, sahada yaşananların ve güvenlik güçlerinin tavrının olayların büyümesinde etkili olduğunu belirterek, “Sahaya girişimiz tamamen Recep’in kolunun kırılmasıyla oldu. Hakemlik konusunda daha önceki üç maçta da aleyhimize birçok karar çıktı ve bunu herkes gördü. Ama bu maçta, hakem kötü yönetmedi diyebilirim. Yediğim kırmızı kart tamamen Recep’in kolunun kırılmasından ve sahaya girmemizden kaynaklandı. Olayların büyümesinin nedeni, sahada yaşananlar ve güvenlik güçlerinin tavrıydı.” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

Editör: Mustafa Işık