Haber: Mustafa Işık

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Sulusaray ve Başçiftlik ilçelerinin 6. Bölge desteklerinden yararlandığını belirterek, bu ilçelere yatırım yapmayı planlayan yatırımcılar için önemli teşvik fırsatları olduğunu vurguladı. Bulut, “Sulusaray’da kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yatırımcılarımızı davet ediyoruz. İlçelerimizin kalkınması için Kalkınma Ajansları ile yatırımcıları bir araya getirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.Mhp Tokat Milletvekili Yücel Bulut (2)-2OSB’de İncelemelerde Bulundular
MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut ve MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, Sulusaray ilçesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Bulut, Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç ve MHP Sulusaray İlçe Başkanı M. Akif Öz ile birlikte 6. Bölge teşviklerinden yararlanan OSB alanında incelemelerde bulundu. Bulut, sanayicilerle bir araya gelerek sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Çalışanlar ve yolcular şokta: Yarım asırlık otobüs firması iflas etti! Çalışanlar ve yolcular şokta: Yarım asırlık otobüs firması iflas etti!

“Teşvikler Üretim ve İstihdamı Artıracak”
Yatırım teşviklerinin, ekonomi politikaları içerisinde en önemli kalkınma araçlarından biri olduğuna dikkat çeken Yücel Bulut, teşviklerin temel amacının yatırım kapasitesini artırarak üretim ve istihdamı teşvik etmek olduğunu belirtti. Bulut, “2020 yılından bu yana ilçeler bazında yapılan değerlendirmeler, 60’tan fazla kriterle belirlenen sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksine dayanmaktadır. Sulusaray ve Başçiftlik, bu endekse göre en alt düzeyde olan 6. Kademe Gelişmiş İlçeler arasında yer alıyor. Sulusaray’ın skoru -0,911’dir. Bu nedenle, Sulusaray ve Başçiftlik’te yapılacak yatırımlar 6. Bölge desteklerinden faydalanacaktır ve bu yatırımcılar için büyük avantajlar sunmaktadır.” dedi.Mhp Tokat Milletvekili Yücel Bulut (4)-1“Kalkınma Ajansları ile Yatırımcılar Arasındaki İletişim Güçlendirilmeli”
Sürdürülebilir kalkınmanın önemine değinen Bulut, bölgedeki kalkınmayı sağlamak için Kalkınma Ajansları ile yatırımcılar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. “Sulusaray ilçemizin kalkınmasına yönelik ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bizim görevimiz, Kalkınma Ajansları ve yatırım teşviklerinin bilinirliğini artırmak için etkinlikler düzenlemektir.” diye konuştu.

“Bölgesel Teşviklerin Etkinliği Artırılmalı”
Yatırımların genellikle batı bölgelerinde yoğunlaştığını belirten Yücel Bulut, bölgesel teşvik programlarının geri kalmış ilçelerde de önemli gelişmelere yol açacağını ifade etti. “Bölge/ilçe bazlı teşviklerin bilinirliği ve etkinliğinin artırılması, ilçelerimizin kalkınmasında etkili olacaktır.” diyerek sözlerini noktaladı.Mhp Tokat Milletvekili Yücel Bulut (3)-1Öte yandan, Bulut ve İl Başkanı Mustafa İpek, Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç’ı makamında da ziyaret etti.

Editör: Mustafa Işık