2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversitelere yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme dönemi başladı. 6 Eylül'de başlayan ek tercih süreci, 11 Eylül'e kadar devam edecek. Ek yerleştirmeler, yükseköğretim kurumlarında boş kalan 23 bin 738 kontenjanı doldurmayı hedefliyor.

Lisans ve Önlisans Programlarında Boş Kontenjanlar

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 Yerleştirme Sonuçları Raporu’na göre, bu yıl üniversitelerdeki toplam kontenjan sayısı 782 bin 498 iken, yerleşen aday sayısı 758 bin 760 oldu. Bu veriler ışığında, 23 bin 738 kontenjan boş kaldı. Bu boş kontenjanların büyük kısmı lisans programlarına ait olup 20 bin 826'sı lisans, 2 bin 912'si ise önlisans programlarını kapsıyor. Öğrenciler, puan türlerine uygun tercihlerde bulunarak bu boş kontenjanlardan yararlanabilecek.

Ek Yerleştirme Kriterleri ve Tercih Süreci

6-11 Eylül tarihleri arasında devam eden ek yerleştirme sürecinde, adaylar en fazla 24 tercih yapabilecek. Ek yerleştirmeden faydalanabilmek için 2024-YKS merkezi yerleştirme döneminde hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş veya hiç tercih yapmamış olmak gerekiyor. Daha önce bir üniversiteye yerleşen adaylar ise ek yerleştirme döneminde tercih yapma hakkına sahip değil.

Rektörlerden Adaylara Öneriler

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, ek yerleştirme sürecine giren aday öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin bir yıl kaybetmek yerine ek yerleştirme haklarını kullanmalarının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Durman, “Aday öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Ek yerleştirme sürecinde doğru tercih yaparak üniversite hayallerine bir adım daha yaklaşabilirler” dedi.

AFAD DUYURDU: Tunceli'nin Pülümür İlçesinde 4,1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi! AFAD DUYURDU: Tunceli'nin Pülümür İlçesinde 4,1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!

Ek yerleştirme süreci 11 Eylül'de sona erecek, bu süreçte adayların dikkatli ve doğru tercihler yapmaları gerekiyor.

Muhabir: Nuray Uluözlü