Utku Bebek Dubai'den Sağlıklı Dönüyor: Zolgensma Tedavisi Başarıyla Tamamlandı Utku Bebek Dubai'den Sağlıklı Dönüyor: Zolgensma Tedavisi Başarıyla Tamamlandı

Haber: Mustafa Işık

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve MHP Tokat Milletvekili Av. Yücel Bulut, Tokat'ta son zamanlarda artan silahlı saldırıları TBMM gündemine taşıdı. 21. Dönem Tokat Milletvekili Lütfi Ceylan'ın kardeşi Mustafa Ceylan’ın ölümüyle ve kızının da ağır yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırı ile Zile İlçesi'nde şehit Mustafa Daşdangil kardeşi Mustafa Daşdangil ve İl Genel Meclisi Üyesi Semih Gerez’in yaralanmasıyla sonuçlanan saldırılar üzerine açıklamalarda bulunan Bulut, yaşanan olayları değerlendirdi.

Ekran Alıntısı-34

Bulut kürsüde yaptığı açıklamada, “Bahsetmek istediğim başka hususlar olmakla birlikte dün yaşanan iki müessif hadiseden dolayı öncelikle onlara değinmek mecburiyeti muhasıl oldu. Ve dolayısıyla konuşmanın bir kısmını bu iki müessif hadise ve neticelerine ayırmak durumundayım.” dedi.

21. dönem Tokat Milletvekili Lütfi Ceylan'ın kardeşi Mustafa Ceylan'ın, Tokat merkez Madas Köyü’nde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini belirten Bulut, aynı saldırıda Mustafa Ceylan'ın kızının da hedef alındığını ve durumunun ağır olduğunu ifade etti. Bu saldırının muhtarlık seçimlerine dayanan bir tartışmanın alevlenmesi sonucu gerçekleştiğini belirten Bulut, “Rahmetli Lütfi Ceylan Bey hem Tokat’a hem Milliyetçi Hareket Partisi'nin siyasi geleneğine önemli hizmetler gerçekleştirmiş ve önemli izler bırakmış bir ağabeyimizdi. Kardeşi Mustafa Bey'in ve yeğeninin böyle bir saldırıya uğraması hepimizin yüreğini dağladı.” dedi.

Bulut, diğer müessif hadisenin Tokat'ın Zile ilçesinde gerçekleştiğini ve Şehit Mustafa Daşdangil'in kardeşi Mustafa Daşdangil'in bir siyasi partinin militanları tarafından ağır yaralandığını belirtti. Ayrıca, İl Genel Meclisi Üyesi Semih Gerez'in de bu saldırganların akrabaları tarafından karakolun önünde bıçaklanarak yaralandığını söyledi. Bu saldırıların siyasi aidiyet ve motivasyonla gerçekleştirildiğini ifade eden Bulut, “Tokat'ın kardeşlik ve hoşgörü geleneğine gölge düşürmek ve sabot etmek niyetiyle gerçekleşmiş bu provokasyonların kentimizin geleneğini bozamayacağı inancıyla arkadaşlarımız ve Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak hukuktan hiç ayrılmadan adalet teşkilatımıza güvenerek bu mücadeleyi veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Bulut konuşmasını, “Bu münferit saldırılar Anadolu'nun hiçbir noktasındaki kardeşlik hukukunu bozmaya imkan vermeyecek. Sükunet ve suhulet içerisinde adalet arayışımıza devam edeceğiz ve kardeşlik duygularımızı yaşatacağız.” sözleriyle sonlandırdı. 21. Dönem Tokat Milletvekili Lütfi Ceylan ve kardeşi Mustafa Ceylan'a rahmet dileyen Bulut, yaralılara da acil şifalar diledi.

Editör: Mustafa Işık