Vali Hatipoğlu, tarihte milletin varlığına kast eden güçlere karşı verilen mücadelelerin doğal olduğunu, bu mücadelelerde mutlaka diyetler ödendiğini ve acılar çekildiğini ifade etti. Türk Milletinin bu tür sınavlardan defalarca geçtiğini ve kahramanlıklarla dolu destansı bir tarihe imza attığını vurgulayan Hatipoğlu, 15 Temmuz gecesi yaşananların tarihte eşine az rastlanan bir ihanete karşı verilen daha dehşetli, acı verici ve ibretlik bir mücadele olduğunu söyledi.

Hatipoğlu, "Milletin bağrında palazlanan ve milletin namlularını millete doğrultan, emir ve komutlarını emperyalist güçlerden alan ihanet şebekeleri ile karşı karşıya gelmek gerçekten acı bir durumdur. Vatana ve millete vefa ve sadakat duygularıyla yaşamayı ilke edinmiş vatan evlatları böyle bir ihanete asla anlam verememiştir. Bir insan nasıl olur da vatanı, milleti ve devletinden başka bir gücün güdümüne girebilir, nasıl bu kutsal kavramlara ihanet edebilir?" dedi.

15 Temmuz gecesi FETÖ örgütüyle gördüklerinin, fikrini ve ruhunu başka güçlere teslim eden güruhun hiçbir kutsalı kalmadığını ve mankurtlaşmış insanların her türlü ihanete elverişli hale geldiğini gösterdiğini belirten Hatipoğlu, milli varlığa ve iradeye kast eden düşmana karşı sadece devletin değil, milletin de refleks ve tepkisi olduğunu vurguladı. Milletin meydanlara inerek ihanete karşı onurlu bir duruş sergilediğini, vatana sahip olma konusunda her bireyin birer kahramana dönüşebileceğini tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti.

Yeşilyurt ve Başçiftlik ilçelerinde Gaziler Günü kutlandı Yeşilyurt ve Başçiftlik ilçelerinde Gaziler Günü kutlandı

Vali Hatipoğlu, "Milletimiz ve devletimiz bu ihanet girişimini asla unutmayacak; yarınlara daha temkinli, daha hazırlıklı ve daha inançlı bir halde yürüyecektir. 15 Temmuz gecesi ihanet kurşunlarına göğsünü siper eden, gözünü kırpmadan şahadete yürüyen şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle yadederken, ebediyen payidar kalacak olan devletimize ve mensubu olmakla gurur duyduğumuz aziz milletimize olan bağlılığımızı tekrar ifade ediyoruz. Dışarıdan husumet, içeriden ihanet olsa da hiçbir güç ay yıldızlı al bayrağımızı göklerden indirmeye muktedir olmayacaktır." şeklinde konuştu.

Vali Hatipoğlu'nun mesajı, 15 Temmuz’un milli hafızada yerini aldığını, milletin ve devletin bu ihanet girişimini asla unutmayacağını ve yarınlara daha temkinli, hazırlıklı ve inançlı bir şekilde yürüyeceğini vurguladı.

Editör: Mustafa Işık