Pınar Altuğ Atacan, Rize’de çay topladı! Pınar Altuğ Atacan, Rize’de çay topladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşaatı devam eden Tokat Turhal Yazıtepe Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 95 seviyeye vardı. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, baraj inşaat alanına giderek incelemelerde bulundu.

DSİ Tokat 72. Şube Müdürlüğünün bağlı olduğu DSİ Samsun 7. Bölge Müdürlüğünden açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, DSİ, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerinin taşkın risklerine karşı kontrolünü sağlamak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Temelden yüksekliği 121 metre olan barajın tamamlanması ile Turhal ilçe merkezinin 2050 yılına kadar ihtiyacı olan 14,84 hm3 (yılda) su temini sağlanacak olup, 43 bin 660 dekar tarım arazisi suya kavuşacak. İşin muhtevasında, baraj gövdesi, batardolar, dolusavak, enerji kırıcı yapı, derivasyon tüneli, enjeksiyon işleri, taş duvar, baraj ulaşım yolu, relokasyon yolu ve sanat yapıları bulunmakta olup, mevcut baraj inşaatında yüzde 94 fiziki gerçekleşme sağlandı. Gövde dolgusu ve baraj tesisleri elektrik ve mekanik işleri 2024 yılında tamamlanacak. Söz konusu projenin tamamlanması neticesinde, 2024 birim fiyatları ile dekar başına 7 bin 683 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 333 milyon TL katkı ve 1492 kişiye istihdam alanı sağlanması hedeflenmekte.

TOKAT VALİSİ NUMAN HATİPOĞLU TURHAL BARAJI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Turhal Yazıtepe Barajı İnşaatı” şantiyesini ziyaret ederek, 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik ve DSİ 72. Tokat Şube Müdürü Ali Çetinkaya’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. “Temelden yüksekliği 121 metre olan barajın tamamlanması ile Turhal ilçe merkezinin 2050 yılına kadar ihtiyacı olan yılda 14,84 hektometreküp su temini sağlanacak ve 43 bin 660 dekar tarım arazisi suya kavuşacaktır. Barajda fiziki gerçekleşme %95 seviyesindedir.” denildi.

Muhabir: Esengül İşleroğlu