Haber-Foto: Mustafa Işık 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Tokat programı çerçevesinde Tokat-Niksar Yol Şantiyesi'ni ziyaret etti. Bakan Uraloğlu, Tokat Valisi, milletvekilleri, İl Başkanı ve Tokat yöneticileriyle birlikte sahada incelemelerde bulundu ve projeye ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan detay verdi: Asgari ücret için önemli açıklama! Bakan detay verdi: Asgari ücret için önemli açıklama!

Bakan Uraloğlu, Tokat-Niksar yolunun 49 kilometrelik bir güzergâhı kapsadığını belirtti. Bu yolun, Karadeniz'den Sivas'a kadar uzanan Kuzey-Güney Koridoru’nun önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Uraloğlu, Tokat-Niksar arasındaki projede önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti. Özellikle Dönekse kesimindeki zorlu coğrafi şartlara dikkat çeken Uraloğlu, bu kesimdeki 49 kilometrelik yolun 35 kilometresinin tamamlandığını, geri kalan 14 kilometrelik kısmın ise büyük sanat yapıları içereceğini söyledi.

Proje kapsamında, hemzemin ve köprülü kavşakların yapıldığını belirten Bakan Uraloğlu, teknik sorunların çözüldüğünü ve kamulaştırma engellerinin büyük ölçüde ortadan kaldırıldığını açıkladı. Yolun tamamlanmasıyla birlikte, seyahat süresinin 40 dakikadan 25 dakikaya ineceği, yıllık 550 milyon lira tasarruf sağlanacağı ve emisyon salımının azaltılacağı bilgisini paylaştı.

Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Uraloğlu, projenin 2026 yılında tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti ve sürecin başarılı bir şekilde tamamlanması için tüm ilgili kurumlara ve müteahhit firmalara teşekkür etti. Bakan Uraloğlu, açıklamalarında, “Allah, kazasız belasız çalışmalar nasip etsin ve 2026 yılında bu projeyi tamamlamayı bize nasip etsin. Sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum,” dedi.

Editör: Mustafa Işık