Başkan Ural, aşevi destekli vatandaşlarla piknikte buluştu Başkan Ural, aşevi destekli vatandaşlarla piknikte buluştu

Haber: Mustafa Işık

Tokat’ın Turhal ilçesini Zile’ye bağlayan karayolunda yaşanan ölümlü trafik kazalarının ardından Gazi Osman Paşa Mahallesi sakinleri, daha fazla can kaybı yaşanmaması için yetkililerden önlem alınmasını istiyor. Uzun yıllardır bu yolda meydana gelen kazalar nedeniyle pek çok kişi yaralanmış ve hayatını kaybetmiştir. Son olarak 5 Temmuz gecesi yaşanan ölümcül kazanın ardından mahalle sakinleri, yol güvenliği için acil tedbirler talep etmektedir.Turhal Zile Yolunda Mahallelilerden Önlem Çağrısı (5)"Yolun Adını Kanlı Yol Koyduk"
Kazada hayatını kaybeden Yasin Çınar’ın abisi Mücahit Çınar, “Benim adım Mücahit Çınar. 5 Temmuz 2024 akşamı 22:30’da meydana gelen kazada kardeşim Yasin Çınar hayatını kaybetti. Kaza, biraz ileride meydana geldi. Karşıdan gelen tır yola sığmadığı için sol şeride girdi, arkadan gelen araç da tırı sollamak için diğer şeride geçti ve kafa kafaya çarpıştılar. Kardeşim bu kazada hayatını kaybetti. Mahalle olarak bu yolun adını Kanlı Yol koyduk. İki ay önce bir komşumuzun kızı trafik kazası geçirdi ve hâlâ tedavi görüyor. Yol çok kötü durumda, şeritler çok dar. 2.70-2.80 metre arası, bir şerit ise 3.05 metre. Ağır vasıtalar geçtiğinde yola sığmadığı için diğer sürücülerin şeridine giriyor. Bu durum sollamalara neden oluyor. Acilen önlem alınmasını istiyoruz.” dedi.Turhal Zile Yolunda Mahallelilerden Önlem Çağrısı (1)"Her Şeyin Pazarı Kurulur, Evladın Kurulmaz"
Mahalle sakinlerinden Hafize Güler, yoldan gelen her seste yine kaza olduğunu düşünerek korktuklarını belirtti: “Benim adım Hafize Güler. Ben buranın hem kızı hem geliniyim. 55-60 senedir biz buradayız. Burada yıllardır kaza oluyor. Gurbete gidenlerimiz oldu, ağlayanlar oldu. Bu yolda çocuklarımızın acısını görmemek için gidenler oldu. Şimdi de çocuklarımız okula gidiyorlar. Bu yoldan bir ses gelse yüreğimiz ağzımıza geliyor. Yine mi kaza oldu, yine mi bir çocuk ezildi diye korkuyoruz. Her şeyin pazarı kuruluyor ama evladın pazarı kurulmaz. Her şeyi pazardan alırsın ama ciğeri alamazsın. Geçen gün genç bir evladımızı kaybettik. Ne hayalleri vardı, damat olacaktı. Ama kaza oldu. Her gün ağlıyoruz. Hepsi bizim evladımız. Gerekenin yapılmasını devletimizden, milletimizden istiyoruz.” şeklinde konuştu.Turhal Zile Yolunda Mahallelilerden Önlem Çağrısı (2)Turhal Zile Yolunda Mahallelilerden Önlem Çağrısı (3)"Marketin Camları Titriyor"
35 yıllık esnaf Veysel Yaralı, yoldan geçen büyük araçların hız nedeniyle marketin camlarını titrettiğini söyledi ve EDS sisteminin geri getirilmesini istedi: “Ben Veysel Yaralı. Burada 35 senedir esnafım. Arabalar çok hızlı gidiyor. İki sene önce EDS vardı, o zaman biraz yavaş gidiyorlardı. Ancak iki sene önce EDS kalktı ve arabalar tekrar hızlı gitmeye başladı. Büyük araçlar geçerken marketin camları titriyor. Çocuklar yoldan geçmeye korkuyor. Son olarak 15 gün önce ölümlü kaza oldu. Emniyet 15 gündür yolu denetliyor ve bu çok faydalı oldu, arabalar yavaş gitmeye başladı. Bu denetimlerin devam etmesini, yola işaretler konulmasını ve önlemler alınmasını istiyoruz.” diye konuştu.35 Senelik Esnaf Veysel Yaralı Min"Gerekli Önlemlerin Alınmasını İstiyoruz"
İki yıl önce aynı yolda kaza geçiren Ali Haydar ise şikâyetlerini dile getirdi: “Bu yoldan çok şikâyetçiyiz. İki yıl önce burada kaza yaptım ve omzumda platin var. U dönüşü yasak olduğu için nereden döneceğimizi bilemiyoruz. Omzumdaki ağrı ve sızıyla yaşıyorum. Buraya bir çözüm bulunması gerekiyor. Burası Turhal’ın giriş noktası ve böyle bir giriş olamaz. EDS konulsun, radar konulsun, üst veya alt geçit yapılsın. Burada hiçbir şey yok. Gerekenin yapılmasını istiyoruz.” ifadesine yer verdi.Ali Haydar Iki Yıl Önce Ki Kazada Yaralanan Min"Mahallemiz Adına Çözüm İstiyoruz"
Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Zekeria Öndeş, son üç buçuk ayda dört kaza olduğunu belirterek, “Son kaza maalesef ölümlü oldu. 25 yaşında genç bir kardeşimiz bu yolda hayatını kaybetti. Mahalleli olarak bu kazanın ardından hızlı şekilde önlem alınmasını istiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz; şerit ölçüleri normalin altında gibi görünüyor, sollama yaparken yan şeride kaymak zorunda kalıyorlar. Bunu geçen araçlardan da görebilirsiniz. Mahallemiz adına buranın çözülmesini istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Turhal Zile Yolunda Mahallelilerden Önlem Çağrısı (6)Turhal Zile Yolunda Mahallelilerden Önlem Çağrısı (7)Turhal Zile Yolunda Mahallelilerden Önlem Çağrısı (8)Turhal Zile Yolunda Mahallelilerden Önlem Çağrısı (9)Turhal Zile Yolunda Mahallelilerden Önlem Çağrısı (10)Turhal Zile Yolunda Mahallelilerden Önlem Çağrısı (11)Turhal Zile Yolunda Mahallelilerden Önlem Çağrısı (12)Turhal Zile Yolunda Mahallelilerden Önlem Çağrısı (13)Turhal Zile Yolunda Mahallelilerden Önlem Çağrısı (14)

Editör: Mustafa Işık