Son zamanlarda keşfedilen yeni bir siber saldırı, dünya genelinde 1,4 milyar Apple cihazını hedef alarak tüm iPhone kullanıcılarını alarma geçirdi. Teknoloji devi Apple, kullanıcılarını bu potansiyel tehditler konusunda bilgilendirirken, siber saldırılardan nasıl korunabileceklerini de açıkladı.

Siber Saldırı Uyarısı

Teknoloji uzmanları, Apple Kimliklerini hedef alan yeni bir siber saldırıyı ortaya çıkardı. Bu saldırının ardından, 1,46 milyar iPhone kullanıcısına acil bir uyarı mesajı gönderildi. Bilgisayar korsanları, iCloud ile ilgili "önemli bir istek" olduğunu belirten ve Apple'dan geldiği izlenimini veren kimlik avı SMS kampanyaları yürütüyor. Kullanıcıları, Apple Kimlik bilgilerini almak için sahte web sitelerine yönlendiren bağlantılar içeren mesajlarla kandırmaya çalışıyorlar.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kullanın

Kaliforniya merkezli güvenlik firması Symantec, bu ay keşfettiği saldırı hakkında detaylı bilgi verdi. Firma, kullanıcıları Apple Kimlik bilgilerini vermek için sahte web sitelerine yönlendiren bağlantılar bulunduğunu belirtti. Bu tür saldırılara karşı korunmak için Apple, iPhone kullanıcılarını hesaplarına erişmek için parola ve altı haneli doğrulama kodu gerektiren iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmaya teşvik ediyor.

ERÜ UZAYBİMER, uzayın derinliklerine açılıyor ERÜ UZAYBİMER, uzayın derinliklerine açılıyor

Nasıl Korunabilirsiniz?

Apple, kullanıcılara siber saldırılara karşı şu önlemleri almalarını öneriyor:

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama: Hesaplarınıza erişim için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin. Bu yöntem, hesap güvenliğinizi artıracaktır.
Şüpheli Mesajlar: Bilinmeyen veya şüpheli mesajlara karşı dikkatli olun. Apple'dan geldiği gibi görünen mesajları dikkatlice inceleyin.
Güvenlik Yazılımları: Güvenilir güvenlik yazılımları kullanarak cihazlarınızı koruyun.
Apple, kullanıcılarının bu önlemleri alarak kimlik avı saldırılarına karşı kendilerini koruyabileceklerini vurguluyor. Siber güvenlik konusunda bilinçli olmak, bu tür tehditlere karşı en etkili savunma yöntemi olacaktır.

Muhabir: Esengül İşleroğlu