Haber-Foto: Mustafa Işık (Özel Haber)

Türk Kızılay’ı Genel Merkezi, Tokat İl Merkezi Başkanlığına mobil ikram aracı tahsis etti. Türk Kızılay Derneği tarafından hazırlanan mobil ikram aracı, Tokat Türk Kızılay Derneği'ne teslim edildi. Bu mobil araç, beslenme ve afete müdahale araç kapasitesini artırmak amacıyla Tokat Kızılay'ın envanterine katıldı ve tek seferde bin kişilik yemek yapabilme imkanı sunuyor.Kızılay’dan Tokat’a Mobil İkram Aracı Desteği (3)Tokat Türk Kızılay Derneği Başkanı Osman Duru Tokat Hürsöz’e yaptığı açıklamasında, mobil ikram aracının doğal afetlerde beslenme ihtiyacını karşılayacağını ve olay yerine 7/24 intikal etmeye hazır olacağını belirtti. Duru, ikram aracının iyi günlerde kullanılmasını arzu ettiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Türk Kızılay Derneği'nin kuruluş amacındaki hedeflerinden bir tanesi de afetlerde insanlarımızın ıstırabını dindirmektir. Nerede doğal afet varsa orada Kızılay vardır. 1868 yılında Hilal-i Ahmer adıyla kurulan Kızılay, yaralı askerlerimize yardım etmek ve yaralarını sarmak amacıyla kurulan bir dernektir. Bugün de afetlerde ciddi bir şekilde beslenme grubu olarak Türkiye'de tam acil afet eylem planında beslenme grubu olarak nitelendirilmektedir. Afetlerde hizmet etmekteyiz. Sıcak yemek dağıtabilecek bir aşevi kuruyoruz. Bunun yanında da doğal afetlere karşı mobil aracımız geldi.” diye konuştu.

Duru, Genel Başkan’ın kendilerine tahsis ettiği mobil ikram aracı için teşekkür ederek, “Bu mobil mutfağı kazasız, belasız, afetsiz günlerde kullanmamızı diliyoruz. Cenab-ı Allah inşallah bize güzel günlerde bu mobil ikram aracını kullanmayı nasip eder. Hep beraber güzel günlerde etkinliklerde kullanırız inşallah.” dedi.

Başkan Kiriş, “Niksar Belediyespor Genç Kadrosuyla Sahaya Çıkacak” Başkan Kiriş, “Niksar Belediyespor Genç Kadrosuyla Sahaya Çıkacak”

Araç, cuma gününden beri halka tanıtılmakta olup, gelecekte farklı ilçelerde ve etkinliklerde de kullanılacaktır. Duru, “Bu ikram aracı Kızılay'ın, fakat değişik ilçelerimizde ve etkinliklerde de kullanacağız. Bu zaten halkın kendi malı. Biz de halkın malını halkın yararına kullanacağız inşallah.” diye ekledi.

HİZMET İÇİN KURDELE KESİLDİ
Türk Kızılay’ı Genel Merkezi tarafından Tokat İl Merkezi Başkanlığına gönderilen mobil ikram aracı, 12 Temmuz Cuma gününden beri Cumhuriyet Meydanı’ndan sergilendi. Mobil ikram aracı ilk hizmeti 15 Temmuz akşamında, Tokatlılara çorba ikramı yaparak oldu. Dün (Salı) günü Vali Yardımcısı Osman Sarı tarafından kesilen kurdele ile Tokatlıların hizmetine sunulmuş oldu.Kızılay’dan Tokat’a Mobil İkram Aracı Desteği (2)Kızılay’dan Tokat’a Mobil İkram Aracı Desteği (4)Kızılay’dan Tokat’a Mobil İkram Aracı Desteği (5)Kızılay’dan Tokat’a Mobil İkram Aracı Desteği (6)

Editör: Mustafa Işık