Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat Belediyesi işbirliği ile düzenlenen TÜBİTAK 4007 Tokat Bilim Şenliği, Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde yoğun katılımla gerçekleşti. Şenlik, 10.00’da başlayarak bilim ve teknolojiye ilgi duyan öğrencileri ve eğitimcileri bir araya getirdi.

Etkinliğe Tokat Vali Yardımcısı Osman Sarı, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mücahit Eğri, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, Tokat İl Kültür Turizm Müdürü Abdi Dölek, Tokat Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel ile çok sayıda okul müdürü ve öğrenci katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Kır: "Bilimi Öğrencilerimize Uygulamalı Olarak Gösteriyoruz"
Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, yaptığı açılış konuşmasında TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’nin öğrencilerde bilim farkındalığı oluşturmayı amaçladığını vurguladı. "Bu projede 33 atölyemiz olacak ve hocalarımız, öğrencilerimize uygulamalı faaliyetler gerçekleştirecek." diyen Kır, bilimin öğrencilere pratiğe dayalı bir şekilde aktarılmasının önemine değindi.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz öğrencilerle kampüste buluştu! Rektör Prof. Dr. Yılmaz öğrencilerle kampüste buluştu!

Türkiye Yüzyılı ve Beceri Temelli Eğitim
Kır, ayrıca Türkiye Yüzyılı modelinin uygulanmaya başladığını hatırlatarak, özellikle beceri temelli eğitimin önemine dikkat çekti. "Bu yıl birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda Maarif modelimiz devreye girdi. Beceri temelli eğitimin bilginin beceriye dönüştürülmesinde büyük rol oynadığını fark ettik. Bu proje de bunun güzel bir örneğidir." şeklinde konuştu.D S C 0384-1

Teşekkür Mesajı
Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, proje kapsamında Tokat Valiliği, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat Belediyesi’ne teşekkür etti. "Üniversitemizle özellikle Eğitim Fakültesi ile birebir çalışıyoruz ve bu iş birliğimizi sürdüreceğiz." diyerek, katkı sağlayan tüm akademisyenlere ve destekçilere şükranlarını sundu.

Müdür Kır’ın açılış konuşmasının ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tekin Susan tarafından drone gösterisi yapıldı. Gösteri katılımcılar tarafından beğeni topladı. Akabinde standlar gezildi.

TÜBİTAK 4007 Tokat Bilim Şenliği, öğrencilerin bilimsel bilgiye olan ilgisini artırmayı hedefleyen etkinlikleriyle 26,27 ve 28 Eylül’e kadar devam edecek.

Editör: Mustafa Işık