Trabzon’un Akçaabat ilçesinde şiddetli yağışlar sonrası bir binanın istinat duvarı çöktü. Çöken istinat duvarının önüne otomobilini park eden Trabzonlu gurbetçi ölümden 2 dakika ile kurtuldu. Binanın önünde temizlik yapan kadın görevli de dakikalarla duvarın altından kalmaktan kurtulurken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Akçaabat ilçesindeki Nefsipulathane mahallesinde meydana geldi. Sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli yağışlar sonrası bir binanın istinat duvarı çöktü. İstinat duvarının önüne otomobilini park eden Güngör Pul’un (58) aracından indikten yaklaşık 2 dakika sonra çökme meydana geldi. O anlarda binanın önünde temizlik yapan kadın görevli de çöken istinat duvarının altından kalmaktan dakikalarla kurtuldu. İstinat duvarı altında kalan yabancı plakalı otomobilde maddi hasar meydana gelirken, o anlar binanın güvenlik kamerasına yansıdı. Binanın çevresinde güvenlik önlemleri alınırken, belediye ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Çankırı’da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 8 yaralı Çankırı’da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 8 yaralı

Yaklaşık 10 gün önce memleketi Trabzon’a geldiğini belirten Güngör Pul, 2 dakika ile kurtulduğunu söyledi. Arabayı park edip eve çıktığını kaydeden Pul, “İki dakika sonra bir ses duydum sanki bir şey patladı. Balkona çıktım baktım arabanın üzerine duvar yıkılmış arabam altında kaldı. Müteahhitten kaynaklanan bir hatamı artık nedir bilmiyorum. Herhangi bir can kaybı yok olan sadece maddi hasar. Arabayı park ettiğimde bir bayan vardı temizlik yapıyordu. Ben arabayı görünce o bayana baktım acaba burada mı diye herhalde o da korkup kaçtı kurtuldu. Yurt dışından on gün önce gelmiştim. İki dakikayla hayatta kaldım diyebilirim” dedi.

İlke Sitesi Apartman yöneticisi Halil Seyis ise, “Aracımı binanın arka tarafına çektim karşıdan bir arkadaş bana duvarın üzerine suyun biriktiğini söyledi. Ben de o binaya yukarıdan bakayım hem de kendilerine bilgi vereyim dedim. Çıkarken kenardaki binaların duvarlarının durumuna baktım. Daha o binaya ulaşmadan arkamdan çatır çatır bir ses geldi. Geriye dönüp baktım duvar yıkıldı. Bizim apartman temizliğinde bulunan bir bayan kardeşimiz vardı o da oradan ayrıldı. Ben yukarı çıktım gördüğüm o başka bir şey bildiğim yok geriye döndüğümde zaten duvar yıkılmıştı. Duvarın kalan bölümünde de riski var oranın da elden geçirilip bakılması lazım çünkü orası da tehlike arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha