24 yaşındaki genç doktorun, Bingöl Yayladere İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi'nde görev yapacağı açıklandı. Bilgen’in hem güzellik kraliçesi unvanı hem de doktor kimliği sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bilgen, bu iki unvanın birbiriyle uyumlu olduğuna vurgu yaparak, eleştirilere yanıt verdi.

Sosyal Medya Tartışmaları

İdil Bilgen’in hem Miss Turkey unvanını kazanması hem de DHY kurasında atanması, sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından olumsuz yorumlarla karşılandı. Ancak Bilgen, bu eleştirileri yapıcı bir dille yanıtladı. Güzellik yarışmalarının sadece fiziksel görünümle sınırlı olmadığını belirten Bilgen, Miss World gibi organizasyonların, eğitimli ve donanımlı kadınları seçerek önemli sosyal sorumluluk projelerine öncülük ettiklerini vurguladı.

"Güzellik Bir Bütün"

Bilgen, Miss Turkey yarışmasına katılma nedenlerinden birinin kanser üzerine yaptığı araştırmalar olduğunu belirtti. Bu alanda uzmanlaşmak istediğini söyleyen Bilgen, güzellik ve eğitimin bir bütün olduğunu ifade etti. “Ben buraya hâlâ bir hekim olarak katıldım ve bu benim kesinlikle ilk unvanım. Türkiye Güzeli unvanı da bence çok anlamlı ve bunu taşımaktan gurur duyuyorum” dedi.

Vali Köklü'den Gazilere Teşekkür ve Minnet Mesajı Vali Köklü'den Gazilere Teşekkür ve Minnet Mesajı

Doktorluk ve Kraliçelik Bir Arada

İdil Bilgen, hekimlik ve güzellik kraliçesi unvanlarını bir arada taşımanın kendisi için sorun olmadığını belirterek, “İkisini birleştirmenin bir problem değil, aksine çok güzel bir bütün olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Hem tıp kariyerini hem de sosyal sorumluluk projelerini başarıyla yürütmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Muhabir: Nuray Uluözlü