Hürriyetçi Eğitim Sen Tokat Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Norm fazlası öğretmenlerin ataması ile ilgili yaptığı çalışmaya itiraz dilekçesi verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hürriyetçi Eğitim Sen Tokat Şube Başkanı Seyfi Karslı, Norm fazlası öğretmenler meselesinin Milli Eğitim için kronik bir hal aldığını söyledi. 

Karslı, "Çözülmesi hususunda bizler de elimizden geleni yapmaya hazırız ancak Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uyguladığı yöntem pek çok mağduriyetlere sebep olacak şekildedir. Atama Yönetmeliği ortadayken ve bu Yönetmeliğin açık hükümlerine rağmen bir genelgeye istinaden yüzlerce öğretmenimiz resmen sürgünlerle karşı karşıya kalacak, günlük geliş gidişi mümkün olmayan uzak ilçelere, köylere atamalar yapılacaktır. Örneğin Tokat'ta görev yapan evi, barkı, çoluk çocuğu 20-30 yıllık düzeni olan bir öğretmenimize "hadi seni Reşadiye'nin bir köyüne yolluyorum" denilmektedir. Halbuki bazı iller merkez ilçelerin dışına atama yapmayacağını açıklamıştır. Aynısını Tokat Milli Eğitim'de yapabilir" diye konuştu. 

"GEÇEN YILIN NORM GÜNCELLEMESİNE GÖRE ATAMA YAPILMAK İSTENİYOR"
Norm güncellemelerinin Ekim ayında yapıldığını ve buna göre de atama takvimi oluşturulduğunu söyleyen Karslı, "Milli Eğitim Müdürlüğü geçen yılın Norm güncellemelesine göre atama yapmak istemektedir. Burda ortaya çıkan sorun ise " çoğu öğretmenimiz geçen yıl norm fazlasıyken şuan ki durumlarına göre Norm fazlalığından kurtulmuşlardır. Yani Milli Eğitim Müdürlüğü bu işi normal zamanında yapsa okulunda kalacak öğretmeni, bir aylık bir acele yüzünden evinden çok uzak bölgelere göndererek aile bütünlüğünün, huzurunun darmadağın olmasına sebep olacaktır." diye konuştu. 
"ÖZEL BÜROLARDA GÖREVLİ ÖĞRETMENLER ATAMA SÜRECİNDEN AYRI TUTULUYOR"
Bir diğer hususun da Norm fazlası olduğu halde Milli Eğitim Müdürlüğünde özel büro v.b yerlerde görevlendirilen öğretmenlerin bu atama sürecinden ayrı tutulması konusuna değinen Karslı, "Bu hakkaniyetli bir durum değildir. Bu özel büro tarzı yerlerdeki arkadaşlar neden bu kadar özeldir onu da merak etmekteyiz. Bu konuda hem sivil toplum örgütlerinden, hem siyasi partilerimizden hem de halkımızdan destek istiyoruz. Zorunlu atanmaya tabi olup sürgüne gider gibi gönderilecek Arkadaşlarımız, sizlerin de oğlu, kızı, eşi, dostu, akrabası olabilirdi. Olmasa bile öğretmenlerimizin sizlere ihtiyacı var. Onları yalnız bırakmayın." dedi.

Çiftçilere 10 Bin 300 TL'ye Kadar Destek Ödemesi Çiftçilere 10 Bin 300 TL'ye Kadar Destek Ödemesi

Hürriyetçi Eğitim Sen (2)

Muhabir: Elvan Mert