Tokat'ta Yeni Adli Yıl Atatürk Anıtı'nda Düzenlenen Törenle Başladı

Dünya Şampiyonu Polat ve Turan'dan Başkan Yazıcıoğlu'na Ziyaret Dünya Şampiyonu Polat ve Turan'dan Başkan Yazıcıoğlu'na Ziyaret

Tokat Baro Başkanlığı, 2024-2025 adli yılının açılışını Atatürk Anıtı'nda düzenlenen bir törenle gerçekleştirdi. Törene Baro Başkanı Volkan Bozkurt ve birçok avukat katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Bozkurt, yeni adli yılın önemine değinerek bir konuşma yaptı.Tokat'ta Yeni Adli Yıl Atatürk Anıtı'nda Düzenlenen Törenle Başladı (3)Tokat'ta Yeni Adli Yıl Atatürk Anıtı'nda Düzenlenen Törenle Başladı (7)Bozkurt, konuşmasında yargı sisteminin ve avukatlık mesleğinin sorunlarına dikkat çekerek, "2024-2025 Adli Yılı’nı, yargı sistemimizin ve avukatlık mesleğimizin sorunlarını dile getirmek zorunda kalarak değil, yurttaşların adaletin sağlanacağına güven duyabilecekleri bir hukuk sisteminin unsurlarını hep birlikte inşa edebilmenin heyecanıyla karşılamak istiyoruz." ifadelerini kullandı. Bozkurt, adaletin sosyal kurumların birinci erdemi olduğuna vurgu yaparak, bu beklentiye cevap vermenin herkesin sorumluluğunda olduğunu belirtti.Tokat'ta Yeni Adli Yıl Atatürk Anıtı'nda Düzenlenen Törenle Başladı (6)Bozkurt konuşmasında Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak, mesleki sorunların çözümü için verdikleri mücadeleye değinerek, "Bugüne kadar insan hakkı ihlallerine karşı onurlu yaşam hakkından, olağanüstü mahkemelere karşı bağımsız mahkemelerden, keyfiliğe karşı liyakatten, cezasızlığa karşı kanun önünde eşitlikten, darbe ve darbe girişimlerine karşı demokrasiden, şiddete karşı mağdurdan, baskı ve engellemelere karşı özgürlükten yana olduk." dedi.

Tokat'ta Yeni Adli Yıl Atatürk Anıtı'nda Düzenlenen Törenle Başladı (5)Bozkurt ayrıca, demokrasinin en önemli unsuru olarak seçmenin iradesine saygı duyulmasının, hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının ve anayasal düzenin bir gereği olarak Anayasa Mahkemesi kararlarına uygun hareket edilmesinin savunulması gerektiğini ifade etti. "Nereden geldiğine bakmaksızın her türlü terör eyleminin ve insanlığa karşı işlenen tüm suçların karşısında yer alırken gücümüzü hukuktan aldık." diyen Bozkurt, adalet arayışında olan her yurttaşın yanında olduklarını belirtti.

Tokat'ta Yeni Adli Yıl Atatürk Anıtı'nda Düzenlenen Törenle Başladı (4)Tokat'ta Yeni Adli Yıl Atatürk Anıtı'nda Düzenlenen Törenle Başladı (2)

Editör: Mustafa Işık