Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen TAKE projesi kapsamında, toplam maliyeti 528.000 TL olan 6 ton Sorgum Sudan Otu Melezi tohumu, %25 çiftçi katkılı ve %75 devlet katkılı olarak Tokat’ta çiftçilere dağıtıldı. Çayır Mera Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü’nün koordinesinde, Nisan ayında 1200 dekar alanda 123 çiftçiye ulaştırılan tohumların yarısı 1. ürün, diğer yarısı ise 2. ürün olarak ekildi.Sorgum Sudan Otu Hasadı Gerçekleşti (8)Hasatlar Başarıyla Tamamlandı
İlimizde, 1. ürün ekilişi yapılan alanlarda hasat tamamlanmışken, 2. ürün hasadı ise halen devam ediyor. Niksar’ın Sorhun Köyü ve Pazar’ın Taşlık Köyü'nde gerçekleştirilen 2. ürün hasatları, olumlu sonuçlar verdi. 09 Ekim 2024 tarihinde Pazar İlçesi Taşlık Köyü'nde düzenlenen tarla gününde yapılan hasat işlemi, çiftçiler ve yetkililerin katılımıyla gerçekleşti. Hasada İlçe Kaymakamı Ömer Niğdelioğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü V. Ümit Ok, Çayır Mera Şube Müdürü Selver Tali ve diğer yetkililer katıldı.

Sorgum Sudan Otu Hasadı Gerçekleşti (11)Sorgum Sudan Otu Hasadı Gerçekleşti (10)Sorgum Sudan Otu Hasadı Gerçekleşti (9)Sorgum Sudan Otu Hasadı Gerçekleşti (5)

Ümit Ok: “Projelerimiz Hayvancılığa Katkı Sağlıyor”
Tarla gününde bir konuşma yapan Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü V. Ümit Ok, Bakanlık tarafından yürütülen projelerin önemine dikkat çekti. Ok, “Bu yıl ilimizde ilk kez Sorgum Sudan Otu Melezi tohumu dağıtıldı. Üreticilerimiz 2. ürün olarak ekimini yaptıkları bu bitkiden çok memnun. Dekara yaklaşık 7 ton ürün aldıklarını belirttiler. 1. ürün ekilişi yapanlar ise dekarda 12-13 ton verim aldı. Projelerimiz, hem hayvancılığı destekleyerek hem de ekonomiye katkı sağlayarak bölgeye fayda sağlıyor. Devletimizin sunduğu hibe ve desteklerle, çiftçimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Tokat ve ilçelerindeki üreticiler için önemli bir adım olan bu proje, hayvancılık ve yem bitkisi üretimi açısından bölge ekonomisine katkı sunmayı hedefliyor.

Milli Reasürans 95'inci yaşını kutladı Milli Reasürans 95'inci yaşını kutladı

Sorgum Sudan Otu Hasadı Gerçekleşti (12)Sorgum Sudan Otu Hasadı Gerçekleşti (8)Sorgum Sudan Otu Hasadı Gerçekleşti (7)Sorgum Sudan Otu Hasadı Gerçekleşti (3)Sorgum Sudan Otu Hasadı Gerçekleşti (4)Sorgum Sudan Otu Hasadı Gerçekleşti (2)Sorgum Sudan Otu Hasadı Gerçekleşti (1)

Editör: Mustafa Işık