Haber-Foto: Mustafa Işık

Her yıl ülkemizde 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası kutlanıyor. Tokat’ta kutlamaların ilk adresi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Selim Boyraz ve kurum çalışanları, hafta dolayısıyla çelenk sunumu gerçekleştirdi.

Çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan İl Müdürü Boyraz, Türkiye Çevre Haftası’nın önemine değindi. Boyraz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Dünya Çevre Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1972 yılında Stockholm'de Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 113 ülkenin katılımıyla gerçekleşen konferansta alınan bir kararla 5 Haziran olarak belirlenmiştir. Ülkemizde 21 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 'Türkiye Çevre Haftası' konulu genelgeyle, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün içinde bulunduğu hafta, Türkiye'de her yıl 'Türkiye Çevre Haftası' olarak ilan edilmiştir. Bu yıl Türkiye Çevre Haftası 5-9 Haziran 2024 tarihleri arasında 'Hepimizin Bir Dünyası Var' temasıyla kutlanacaktır.Tokat'ta Türkiye Çevre Haftası Kutlamaları Başladı (2)Doğal kaynaklar, küresel ekonominin işleyişini ve yaşam kalitesini desteklemektedir. Bu kaynaklar yakıtlar, mineraller ve metaller gibi ham maddeler ile birlikte gıda, toprak, su, hava, biyokütle ve ekosistemleri de içermektedir. İyi işleyen bir ekonomi, doğal kaynakların ve ham maddelerin kesintisiz akışına bağlıdır. Sanayi devrimine bağlı olarak ortaya çıkan teknolojik yenilikler ile birlikte artan nüfus ve şehirleşme, yaşam standartlarının ve tüketim alışkanlıklarının farklılaşmasına yol açar. Bu durum, başta doğal kaynakların tükenmesi ve iklim değişikliği gibi hususlar olmak üzere, tüm canlıları tehdit edecek boyutlara varan hava, su ve toprak kirliliğine, geçmişe nazaran daha çok atığın oluşmasına neden olur.

Tokat’ta Restoran İşletmecisine Kalaşnikoflu saldırı Tokat’ta Restoran İşletmecisine Kalaşnikoflu saldırı

Üzerinde yaşadığımız gezegene yeterince iyi davranmadığımız gerçeği, son zamanlarda artan çevre problemleriyle birlikte yüzümüze vuruyor. Yaşayabileceğimiz başka bir dünya yok. Bu sebeple dünyamıza sahip çıkmak zorundayız. Hemen önlem almaya başlamadığımız takdirde, sandığımızdan daha kısa bir süre içerisinde Dünya'yı kıtlık, kuraklık gibi birçok problem bekliyor. Türkiye Çevre Haftasında yapılan etkinlikler, toplumumuzda bir bilinç tazelenmesi, sorumluluklarımızı hatırlatmak amacı ile büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, 'Hepimizin Bir Dünyası Var' temasıyla kutladığımız Türkiye Çevre Haftası kutlu olsun, çevreyi koruma bilincinin kaybolmadığı, daha mavi daha yeşil bir dünyada yaşamak dileğiyle kamuoyunu saygıyla selamlıyorum."

Türkiye Çevre Haftası kapsamında Tokat'ta düzenlenecek çeşitli etkinliklerle çevre bilincinin artırılması hedefleniyor.Tokat'ta Türkiye Çevre Haftası Kutlamaları Başladı (3)Tokat'ta Türkiye Çevre Haftası Kutlamaları Başladı (4)Tokat'ta Türkiye Çevre Haftası Kutlamaları Başladı (5)Tokat'ta Türkiye Çevre Haftası Kutlamaları Başladı (6)

Editör: Mustafa Işık