Tokat Belediyesi, şehirdeki trafik sorununu en aza indirmek için önemli bir adım attı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun önderliğinde, şehrin ana arterlerinde "Yeşil Dalga" uygulaması hayata geçiriliyor. Başkan Yazıcıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu sistemin trafikteki akışı rahatlatacağını ve vatandaşların hedeflerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlayacağını belirtti.

Yeşil Dalga Sistemi Devrede

Tokat’ın merkezinde yer alan Niksar Yolu kavşağında başlatılan Yeşil Dalga uygulaması, trafiğin akışını iyileştirmek amacıyla hayata geçirildi. Başkan Yazıcıoğlu, mevcut durumda üç kavşağın bu sisteme entegre edildiğini ve bu sayede ana arterlerde arka arkaya gelen kırmızı ışıklarda durmak zorunda kalan araçların, yeşil ışık dalgası ile daha kesintisiz bir yolculuk yapabileceklerini söyledi. Özellikle Çedaş güzergâhından hareket eden araçların, Üniversite Hastanesine kadar durmaksızın ilerleyebileceği, aynı şekilde Halil Rıfat Paşa İlköğretim Okulu'ndan hareket eden araçların Çedaş kavşağına kadar durmadan ilerleyebileceği belirtildi.

Trafik Kontrol Merkezi Kuruluyor

Tokat’taki trafik sorununa kalıcı çözümler üretmek amacıyla Trafik Kontrol Merkezi kurulma çalışmalarına da başlandı. Başkan Yazıcıoğlu, bu merkezdeki yetkililerin toplamda 21 kavşağı anlık olarak izleyebileceğini ve gerektiğinde uzaktan müdahalede bulunabileceğini belirtti. Şu anda üç farklı kavşakta uzaktan müdahale imkânı bulunduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, ilerleyen dönemlerde bu sistemin kapsamının daha da genişletileceğini dile getirdi.

Vatandaşlara Sabır Çağrısı

Başkan Yazıcıoğlu, sahada başlatılan bu çalışmalardan dolayı vatandaşlardan biraz daha sabır istedi. Trafik kontrol merkezi ve kavşak düzenlemeleri tamamlandıkça trafiğin daha da rahatlayacağını belirten Yazıcıoğlu, “İnşallah birkaç ay içerisinde vatandaşlarımız bu çalışmaların olumlu etkilerini daha net hissedecekler” dedi.

Altın yatırımcısı için altın fırsat! Altın yatırımcısı için altın fırsat!
Muhabir: Esengül İşleroğlu