Tokat’ın Zile, Yeşilyurt ve Sulusaray ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar, ekili arazilere büyük zarar verdi. Ekili alanlar kullanılmaz hale geldi. Yaşanan taşkınların ardından yöreye giderek durumu yerinde inceleyen Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir ve Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunarak zarar gören çiftçilerle görüştüler.

Divapan AŞ, Intermob 2024 fuarında yenilikçi ürünlerini tanıttı Divapan AŞ, Intermob 2024 fuarında yenilikçi ürünlerini tanıttı

“Devletimiz çiftçinin yanında olacaktır”

Yeşilyurt ilçesindeki hasar gören ekili arazilerde incelemelerde bulunan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, “Öncelikle ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Karadeniz bölgesinde olağanüstü diyebileceğimiz bir doğal afet yaşıyoruz. Zile ve Yeşilyurt’u fazlasıyla vuran ve hasadın kalkmadığı zamanlarda gerçekleşen fırtına nedeniyle vatandaşlarımızın afetten etkilendiği alanları gördük. Gelmiş geçmiş olsun diyorum. Muhakkak ki devletimiz gerekli her türlü program ve çalışmayı gerçekleştirecek ve çiftçinin yanında yer alacaktır” dediler.

Tokat’ta yaşanan bu doğal afetin ardından, bölgedeki çiftçiler mağduriyetlerini dile getirirken, devletin desteğinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak: iha