Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokat'ta 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kala hazırlıklar hız kazandı. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler tüm hazırlıklarını tamamladı. Okul servisleri de yaz tatilinde bakım ve onarımdan geçti ve yeni döneme hazır hale geldi. Tokat Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Efendi Atasoy, Tokat Hürsöz muhabiri Mustafa Işık’a açıklamalarda bulundu.D S C 0020"Tam Gün 2.200 TL, Sabah-Akşam 1.600 TL"
Atasoy, 2 Eylül itibariyle alıştırma sınıflarının eğitime başladığını ve 9 Eylül'de tüm kademelerde eğitim öğretimin başlayacağını belirtti. Servis ücretleri hakkında bilgi veren Atasoy, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için belirlenen ücretlerin şu şekilde olduğunu söyledi, "Tam gün servis ücreti 2.200 TL, sabah-akşam servis ücreti 1.600 TL ve cumartesi günleri olan okullarda ise 2.000 TL olarak belirlenmiştir. Zam oranı ise yüzde 40-45 arasında gerçekleşmiştir. Bu zammı, çevre illerdeki fiyatlar, artan gider kalemleri gibi faktörleri göz önünde bulundurarak hesapladık. Sektör olarak zorluklarla karşı karşıyayız; giderlerimiz arttı, faizler yükseldi, enflasyon ve yakıt maliyetleri de etkiledi. Bu nedenle fiyat artışına gitmek zorunda kaldık. Velilerimizin bu durumu anlayışla karşılamasını bekliyoruz.” dedi.

"Velilerimizi Yormamak İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz"
Atasoy, servisçi esnaflarının hem eski hem de yeni kayıt yaptıran velilere fiyatlar hakkında bilgi vermeye başladığını ve şu ana kadar olumsuz bir tepki almadıklarını aktardı. Ayrıca, Tokat'ta diğer illerde bulunmayan bir uygulama yapıldığını vurgulayan Atasoy, “Tokat'ta tek fiyat üzerinden hizmet veriyoruz ve mesafe farkı koymuyoruz. Ayrıca, ilkokul ve anaokullarında diğer illerde bulunan servis yardımcı personel ücretini de eklemedik. Velilerimizi yormamak için elimizden geleni yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı! Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı!

“Esnafın da Ayakta Kalabilmesi İçin Bu Kazançlara İhtiyaç Var”
Velilere seslenen Atasoy, Tokat'ta korsan taşımacılık olmadığını, tüm servislerin S plakalı araçlarla yapıldığını belirtti. Atasoy, “S plakalı araçlar dışında taşıma yapan araçlara velilerimizin çocuklarını teslim etmemelerini rica ediyorum. Diğer illerde yaşanan olumsuzlukları göz önünde bulundurduğumuzda, Tokat olarak bu konuda oldukça iyiyiz. Fiyatlar konusunda anlayış bekliyoruz, çünkü giderlerimiz çok arttı. Araç bakım ve onarımları, motor tamirleri gibi masraflar ciddi şekilde yükseldi. Esnafın da ayakta kalabilmesi için bu kazançlara ihtiyaç var.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Mustafa Işık