ÖSYM Açıkladı: 2024 KPSS Ortaöğretim Soru ve Cevapları Erişime Açıldı ÖSYM Açıkladı: 2024 KPSS Ortaöğretim Soru ve Cevapları Erişime Açıldı

Tokat’ta iş gücü piyasasına katılmak isteyen vatandaşlar için yeni bir fırsat doğuyor. İŞKUR e-şube, Alo170, Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Turhal Hizmet Merkezi ve Erbaa Hizmet Merkezi üzerinden yapılabilecek başvurular neticesinde, 1.040 vatandaşın Tokat genelinde bulunan okullarda istihdam edilmesi hedefleniyor.

Toplumdaki istihdamı artırmayı hedefliyor!

İşgücü Uyum Programı, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında daha önce uygulanan çalışmalardan revize edilerek, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda daha dinamik ve genç bir yapıya kavuştu. Program, özellikle kamu binaları ve okulların temizlik gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yürütülüyor ve işsiz vatandaşlara geçici gelir desteği sunmayı amaçlıyor. Programa 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilecek. Özellikle kadınlar, gençler, engelliler ve uzun süreli işsizler gibi özel politika gerektiren gruplar için tasarlanan program, yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süreyle uygulanacak. İlk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimlerle geçecek olan program, katılımcılara aylık ortalama 8 bin TL ödeme ve sigorta primleri gibi çeşitli haklar sağlayacak. Tokat genelinde kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla başlatılan İşgücü Uyum Programı, işsiz vatandaşların iş gücü piyasasına geçişini kolaylaştırmayı ve toplumdaki istihdamı artırmayı hedefliyor.
 
 

Editör: Elvan Mert