2 Temmuz 2024 tarihinde imzalanan bu protokol ile hükümlü ve eski hükümlülerin tahliye olduktan sonra yaşamlarını sürdürebilmeleri için iş makineleri operatörlük kursu eğitimleri verilecek. Bu eğitimlerin sonunda başarılı olan katılımcılara operatörlük belgesi düzenlenecek.

Protokol, Tokat Valisi Sayın Numan HATİPOĞLU'nun destekleriyle, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet KAYHAN, Tokat Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat GÜLŞEN ve Tokat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatih PEŞMEN tarafından imzalandı. Eğitimler, denetimli serbestlik tedbiri altında olan 9 yükümlüye yönelik olacak ve bu kişilerin yeniden suç işlemelerini engellemek, sosyalleşmelerini teşvik etmek, üretken, verimli, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı bir yaşam biçimini benimsemelerini sağlamak amacıyla düzenlenecek.

Sulusaray ve Yeşilyurt'ta yağmur ve dolu hayatı olumsuz etkiledi! Sulusaray ve Yeşilyurt'ta yağmur ve dolu hayatı olumsuz etkiledi!

Beko Loder Operatörlüğü Kursu, 2024 yılı Temmuz ayında başlayacak ve toplam 108 saat sürecek. Kurs sonunda katılımcılar, iş makineleri operatörü belgesi alarak istihdam edilme şansını yakalayacaklar. Tokat Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat GÜLŞEN, protokol ile dezavantajlı grubun toplumsal uyumunun hızlandırılmasının amaçlandığını ve meslek edindirme çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Nuray Uluözlü