Emekli Memur-Sen Tokat İl Başkanı Yurdakul: “Emekliler İnsanca Yaşamak İstiyor” Emekli Memur-Sen Tokat İl Başkanı Yurdakul: “Emekliler İnsanca Yaşamak İstiyor”

Tokat ili Başçiftlik ilçesi Erikçayırı mevkiinde, dağlık bir alanda sabah saat 08.40 civarında Tokat İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezine 52 yaşlarında bir erkeğin epilepsi nöbeti geçirdiği ve vücut travması yaşadığı ihbarı geldi. Bu ihbar üzerine, Komuta Kontrol Merkezi tarafından hızlı bir şekilde Başçiftlik 112 ekipleri olay yerine sevk edildi.Whatsapp Image 2024 07 02 At 16.18.02Ekipler, arazi şartları nedeniyle intikalin yaklaşık son 30 dakikasını yürüyerek tamamladı ve yaralı vatandaşa ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdi. Arazi şartlarının zorluğu nedeniyle, Tokat İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından bölgeye Ambulans Helikopter yönlendirildi. İlk müdahalesi olay yerinde gerçekleştirilen vatandaş, Ambulans Helikopter ile Tokat Devlet Hastanesi'ne nakledildi.

Whatsapp Image 2024 07 02 At 16.18.03Olay yerindeki zorlu koşullara rağmen sağlık ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi, hastanın daha fazla zarar görmesini engelledi. Helikopterle hastaneye nakledilen hasta, burada tedavi altına alındı. Sağlık ekiplerinin özverili çalışması, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Mustafa Işık