37. Ahilik Haftası Tokat'ta Kaftan giydirme ve Şet bağlama töreni yapıldı. Törene AK Parti Tokat milletvekili Cüneyt Aldemir, Vali Yardımcısı Osman Sarı, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.  

Edis'in yeni şarkısındaki o detay dikkatlerden kaçmadı! Edis'in yeni şarkısındaki o detay dikkatlerden kaçmadı!

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Çankaya, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sezai Demir,  başta olmak üzere esnaf odaları başkanları ve çok sayıda Tokat esnaf ve sanatkarının katıldığı törende konuşan Tokat TESOB Başkanı Fehmi Çankaya, "Medeniyet tarihine Türk kültürünün armağan ettiği bu güçlü mirasın gelecekte de korunmasını temenni ediyor, asırlardır barışın merkezi ve Dünyada ilk ticaretin yapıldığı yerlerden birisi olan ilimizde ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkârlarımızın “Ahilik Haftasını” kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.  

Törende Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu da kaftan giydi. Yazıcıoğlu, "Ahilik; kardeşliğimizin, milli birlik ve beraberliğimizin, toplumsal ahlakın manevi kalkanı olmuştur. Ahilik geleneğimizin ve kültürümüzün devam etmesi, yaşatılması için çaba gösteren esnaf kardeşlerimize, zanaatkârlarımıza ve Ahilik geleneğiyle yetişen genç kardeşlerimize Ahilik Kaftanlarını takdim ettik. Program tertip komitesine, çok kıymetli esnaflarımıza teşekkür eder, bereketli günler dilerim" dedi.

 Ardından Kaftan giydirme ve Şet bağlama törenine geçildi.  
 

Editör: Elvan Mert