İŞKUR Tokat Müdürlüğü, Tokat İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde gerçekleştirilecek olan “İşgücü Uyum Programı (İUP)” ile ilgili bir duyuru yayımladı. Duyuruya göre, bakım, onarım ve temizlik alanında çalışmak üzere 1040 kişilik kontenjan açıldı. Program 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek.

Yeni kan grubu keşfedildi: MAL Yeni kan grubu keşfedildi: MAL

Başvuru Şartları ve Süreci: Programa katılmak isteyen vatandaşların başvuruları, 4 Eylül 2024 ile 8 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvurular değerlendirilerek katılımcılar, ilgili yönetmelik çerçevesinde belirlenecek. Programa başvurmak isteyenler, İŞKUR’un internet sitesi (www.iskur.gov.tr) veya ALO 170 iletişim hattı üzerinden başvuru yapabilecek. ALO 170 hattı üzerinden yapılacak başvurular için son tarih 8 Eylül 2024 Pazar günü, saat 24:00 olarak açıklandı.

Başvuru işlemleri için İŞKUR’un “Online İşlemler” menüsünde yer alan “İş Arayan” kısmına giriş yapılması ve ardından “Toplum Yararına Programlar” bölümünde “TYP Başvuru” seçeneğinin kullanılması gerekiyor. Başvuru işlemlerini gerçekleştiremeyen adaylar, başvurularını İŞKUR hizmet birimlerinden yapabilecekler.

Başvuru Şartları: Programa katılım için belirlenen şartlar şunlar:

1- İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,

2- 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmak.

3- Emekli olmamak

4- Yaşlı veya malul aylığı almamak,

5- 03.09.2024 tarihinden geriye bir yıl içerisinde yüklenici kurumun çalışanı olmamak.

6- İşsizlik maaşı almıyor olmak

7- Katılımcıların başvuru tarihinden önce son 1 aylık sürede sigortalı çalışan veya gelir vergisi mükellefi olmamaları gerekmektedir.

8-Aylık toplam hane geliri net asgari ücretin 2 katını (34.004.24 TL) aşanlar programa katılamaz.

9- İUP genelgesi gereği, özel politika kapsamında olanlar (kadınlar, engelliler, eski Hükümlüler, Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde faydalananlar ve hane bazlı izleme sisteminde bulunanlar) öncelikli sayılacak olup. bu kapsam dışında olanlar harici listede yer alacaktır.

10- Özel Politika Listesi adaylarının tamamı için işlem yapılmadan Harici Liste adayları değerlendirmeye alınmaz. 

Program Kapsamında İşçi Alımı Yapılacak İlçeler ve Kontenjanlar: İşgücü Uyum Programı kapsamında Tokat ili ve ilçelerinde toplam 1040 kişi istihdam edilecek. İlçelere göre kontenjan dağılımı şu şekildedir:

  • Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü: 344 kişi,
  • Almus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 38 kişi,
  • Artova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 36 kişi,
  • Başçiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 20 kişi,
  • Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 134 kişi,
  • Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 100 kişi,
  • Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 36 kişi,
  • Reşadiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 56 kişi,
  • Sulusaray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 26 kişi,
  • Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 110 kişi,
  • Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 36 kişi,
  • Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 104 kişi.

Program, iş arayanlar için geçici süreli bir istihdam imkânı sağlarken, bakım, onarım ve temizlik işleriyle ilgili pozisyonlar sunmaktadır. Başvuruların belirlenen tarihler içinde yapılması gerektiği ve şartlara uygun olan adayların değerlendirmeye alınacağı belirtildi.

Muhabir: Esengül İşleroğlu