Tunceli'nin Ovacık ilçesi Kuşluca Karakolu sorumluluk bölgesinde sürdürülen operasyon sırasında meydana gelen kaza, dört kahraman askerin şehit olmasıyla sonuçlandı. 62 JAA 408 plakalı Ejder Yalçın zırhlı aracının devrilmesi sonucu, Tokat doğumlu Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş (27) ile Jandarma Uzman Çavuşlar Mehmet Aykanat ve Orhan Burak Büyükçaylı olay yerinde şehit oldu. Aynı kazada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu ve Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu, Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Eroğlu da kurtarılamayarak şehit oldu.

Sonbaharda pekmez kazanları kaynamaya başladı! Sonbaharda pekmez kazanları kaynamaya başladı!

Acı Haber Tokat'ta Yankılandı
Kazada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş’in acı haberi, Tokat'ta yaşayan ailesine ulaştırıldı. Yunus Emre Mahallesi'nde oturan baba Tacettin Kızılateş'e oğlunun şehadet haberi, askeri yetkililer tarafından verildi. Haberin duyulmasıyla birlikte Kızılateş ailesinin evine taziye için komşular ve vatandaşlar akın etti. Şehidin evi ve çevresindeki binalar, Türk bayrakları ile donatıldı.
Doğan Kızılateş'in bekar olduğu ve iki ablasının bulunduğu belirtildi. Ailesinin tek erkek çocuğu olan Kızılateş'in şehit haberi, Tokat halkında derin bir üzüntüye yol açtı.Whatsapp Image 2024 09 09 At 16.54.57Son Görev: Tokat’ta Hüzünlü Veda
Şehit Kızılateş’in naaşı, Elazığ'da düzenlenen törenin ardından Tokat Havalimanı'na getirildi. Havalimanında düzenlenen resmi törenle karşılanan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşlarının omuzlarında uçaktan indirildi. Törene şehidin ailesi, yakınları, il protokolü, Tokatlı hemşehrileri ve askeri yetkililer katıldı.
Kızılateş’in cenaze namazı, ikindi namazını müteakip Tokat Alipaşa Camii'nde kılındı. Cenaze namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda askeri tören düzenlendi. Şehidin naşı daha sonra Tokat Şehitliği'ne defnedildi. Cenaze töreninde şehidin annesi Gülten, babası Tacettin ve ablası Gülsüm Kızılateş, tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Tokatlılar, vatan için canını feda eden şehitlerine son görevlerini yerine getirmek için meydanı tıklım tıklım doldurdu.
Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş, Tokat Şehitliği'nde dualar eşliğinde toprağa verildi. Tokat halkı, kahraman şehidine hüzün dolu bir veda ile son yolculuğuna uğurladı.

Editör: Mustafa Işık