Haber: Mustafa Işık

2023-2024 Sezonunda Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 12 grupta ki temsilcimiz Niksar Belediyespor’la Tokat Şampiyonu Akıncı İnşaat Pazarspor bugün (Pazar) saat 15.00’da Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. TFF tarafından ilimize 2024-2025 sezonuna BAL Ligi sayısı 1 kontenjan sınırlandırılmasıyla Niksar Belediyespor ile Tokat 1’inci Amatör Ligi Şampiyonu Akıncı İnşaat Pazarspor arasında bugün (Pazar) saat 15.00’da Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda Bölgesel Amatör Ligi Baraj maçında karşı karşıya gelecek. Her iki takımlarımız Teknik Sorumlular eşliğinde maçın hazırlıklarını hafta boyunca sürdürdü.

Niksar-Pazar Maçını Yönetecek Hakemler Belli Oldu
Niksar Belediyespor ile Akıncı İnşaat Pazarspor arasında, 19 Mayıs Pazar Günü oynayacağı Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play-Out maçını yönetecek hakemler belli oldu. Samsun Bölgesi C Klasman Hakemi Teksen Eker orta noktada görev yapacak. Teksen’in yardımcılıklarını Ordu Bölgesi C Klasman Hakemi Erdoğan Sertan Akman (1. Yardımcı Hakem) ve Amasya Bölgesi C Klasman Hakemi Sadettin Ebrar Balcı (2. Yardımcı Hakem) üstlendi. Amasya Bölgesi Bölgesel Hakem Aslan Gökhan Çelik ise, Dördüncü Hakem olarak görev yapacak.

Boyabat 1868 Bartınspor Balliği Maç Dilan Çaylak Teksen Eker Serkan Kol Hakemler 01 Kopya

İKİ TEKNİK SORUMLULARDAN GAZETEMİZE AÇIKLAMALAR
Niksar Belediyespor Teknik Sorumlusu Onur Karalı ve Akıncı İnşaat Pazarspor Teknik Sorumlusu Naim Eryurt, BAL Ligi Baraj maçı hakkında görüşlerini gazetemize belirttiler.

Niksar Belediyespor Teknik Sorumlusu Onur Karalı, yaptığı açıklamada ligin zorluğuna dikkat çekerek, "Ligin sonuna dair devam müsabakası rakibimiz Pazarspor. Herhangi bir bilgimiz yok. Bizim de biliyorsunuz dört haftalık bir ara dönemimiz vardı. Oyuncu gruplarımız evlerindeydi. Sonrasında oluşan kararla beraber geri topladık. 5 antrenmanla beraber müsabakaya çıkacağız. İki tane oyuncumuz eksik, bir cezalı, bir sakat oyuncumuz var. Pazar günü sahaya çıkıp kazanmak istiyoruz. Niksar Belediyespor'u BAL Liginde bırakarak ayrılmak istiyoruz, vedalaşmak istiyoruz." dedi.

Niksar Belediyespor Teknik Sorumlusu Onur Karalı

Karalı, taraftarların desteğinin önemini vurgulayarak, "Bir aylık sürecin peşine buraya gelmemizin en büyük katkısı Niksar Belediyespor taraftarlarıdır. Bir de çok farklı kişiler gerek sosyal medyadan gerekse özel telefonlarımızdan bizlere ulaştılar. Onlar bizi çok değerli görüyor. Biz de onlar çok değerli gördüğümüz için geliyoruz buraya. Şimdi iki yıldan beri çok güzel bir süreç yaşadık. Özellikle bu seneki zor imkanlarla beraber yürüyüşlerimiz üst liglere doğru ilerlemeye çalıştık. Taraftar hep yanımızdaydı. Onlar bizim için çok değerli olduğu için oyuncu grubu da biz teknik ekip olarak Niksar’ımıza geldik. İki yıllık bir geçmişimiz var. Çok seviyoruz, Niksar halkını. Niksarspor'u çok seviyoruz. bize layık olması gereken durum Nikser Belediyespor'u BAL Ligi'nde bırakmak. Onları, Pazar günü mutlu bir şekilde evlerine göndermek istiyoruz." dedi.

Akıncı İnşaat Pazarspor Teknik Sorumlusu Naim Eryurt, yaptığı açıklamada, "Takımımla BAL ligi maçına çalışmalarımızı devam ediyoruz. Niksar'da BAL liginde son iki yıldır kafaya oynayan, şampiyonluğa oynayan bir takım. Zor maç olacak. İnşallah gülen taraf biz oluruz. Bu tip maçların kazananı kaybedeni olmaz. Nasip kimden yanaysa onda olur diye düşünüyorum." dedi.

Akıncı İnşaat Pazarspor Teknik Sorumlusu Naim Eryurt

“Memleketimizin Çocuklarıyla BAL Ligi'nde Temsil Edilmek İstiyoruz”
Eryurt, BAL Ligi'ndeki asıl amaçlarının Tokat'taki çocuklarla birlikte ilimizi temsil etmek olduğunu vurguladı. "Şu an takımımızın havası bu maçı kazanıp ilimizi BAL liginde temsil etmek istiyorlar. Bizim hedefimiz memleketimizdeki çocuklarla BAL liginde ilimizi temsil etmek. Artık bizim çocuklarımızın da oralarda oynayabileceğini tüm Tokat'a göstermek istiyoruz. BAL’da ki amacımız bu.” diye konuştu.

“Pazarspor Tarihine Bir Katkı Daha”
Eryurt, Pazarspor'un tarihinde ilk defa şampiyonluk yaşadığını hatırlatarak, "Pazarspor tarihinde ilk defa şampiyonluk yaşadı. Siz de biliyorsunuz. Bunlara bir tane de BAL Ligi tecrübesi katmak istiyoruz. Allah nasip ederse inşallah gönlümüz o yönde. O da nasip diyelim. İnşallah elimizden geleni yapacağız." açıklamasında bulundu.