22 Temmuz'da Tokat'tan ayrılarak yeni görev yeri Elazığ'a gidecek olan Vali Numan Hatipoğlu İl Özel İdaresi bahçesinde basın mensupları ile buluştu.

Görev yaptığı iki yılı aşkın sürede, Tokat Valiliği’ni onur ve şevkle yürüttüğünü belirten Hatipoğlu, “"Tokat, benim için çok özel bir yerdi. İlk vekalet görevimi Reşadiye'de yapmıştım. Aynı zamanda, Niksar'a komşu olan bir ilçenin çocuğu olarak kendi coğrafyama hizmet etme hissiyle çalıştım. Bu dönemde yaptıklarımız, yapamadıklarımız, gerçekleştirmeye çalıştıklarımız ve gerçekleştirdiklerimizle artık ilimizin, ülkemizin ve idarecilerimizin değerlendirmesine sunuluyoruz. Bizi Elazığ Valiliğiyle tekrar onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza buradan teşekkürlerimi, şükranlarımı ifade ediyorum," dedi.

"Ulaşılabilir ve güler yüzlü olmayı şiar edindim"

Hatipoğlu, Tokat’ta gerçekleştirdiği projeler ve kazandırdığı hizmetlerin, ilin tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmaya yönelik olduğunu vurguladı.

Hatipoğlu, otuz yılı aşkın idarecilik hayatında her görev yerini kendi doğup büyüdüğü memleketi gibi hissederek çalıştığını vurgulayarak, "Yedi gün yirmi dört saat, görev yaptığımız yerlerde vatandaşlarımıza hizmet etmek ve aynı zamanda bulunduğumuz ilçenin ve ilin herkes tarafından ulaşılabilir bir idarecisi olmaya gayret ettim. Bu anlamda muhakkak ki idarede eksiklikler, yapılabilenler ve yapılamayanlar olmuştur. İdare her türlü sorunun hemen çözüleceği bir yer değil muhakkak ki; zaman ve süreç içerisinde gerçekleştirilen hususlar var. Her talep aynı zamanda yerine getirilebilir de olmuyor. Ama ulaşılabilir olmak ve devletin güler yüzü olmak, bu süreç içerisinde en önemli şiarlarımdan biri oldu ve bunu da yansıtmaya çalıştım" dedi.

Eğitim ve Kültür Projeleri

Tokat'ta gerçekleştirdiği projelere de değinen Hatipoğlu, özellikle eğitim ve kültür alanında önemli adımlar attıklarını belirtti. "Eğitimde altyapı yatırımları, eğitimin niteliğini ve kalitesini arttırmak için Türkiye'ye örnek teşkil edecek projeleri hayata geçirdik. 'Dersimiz Tokat' projesi ile çocuklarımızın tarihi ve kültürel değerleri yerinde öğrenmelerini sağladık. Yağıbasan Medresesi'ni bir merkez haline getirdik ve tüm lise ve ortaokul öğrencilerinin burada ders işlemesini sağladık," dedi.

Müzik eğitimine de önem verdiklerini ifade eden Hatipoğlu, yöresel değerleri yaşatmak adına dilli kaval projesini hayata geçirdiklerini belirtti. "Niksar'daki ustamızın eliyle dilli kaval derslerini okullarımızda başlattık. Müzik derslerini artık kaval dersine dönüştürmeye başladık," diye ekledi.

Hatipoğlu, ulusal ve uluslararası projelerde gençlere fırsatlar sunduklarını, öğretmenlere yönelik yenileme eğitimleri düzenlediklerini ve TÜBİTAK ile Teknofest'te başarılı projelere imza attıklarını vurguladı. "LGS'de yedi birincimiz çıktı ve başarı puanı ortalaması itibariyle Türkiye'de ilk on il arasına girdik. Bu, eğitimdeki kalitenin ve yükselişin bir nişanesi olarak ifade edilebilir," dedi.

Tarım, Sağlık ve Çevre Projeleri

Tarım alanında da önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Hatipoğlu, "Yedi bereketli ovamızın korunması ve alternatif ürünlerin geliştirilmesi için projeler yürüttük. OKA ve Tokat desteklerini ilimize kazandırdık. Tarihi eserlerin ihyası ve fark edilmesi için pek çok çalışma yaptık," dedi.

Kandilli Duyurdu: Ege Denizi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem Kandilli Duyurdu: Ege Denizi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem

Sağlık alanında da önemli adımlar attıklarını ifade eden Hatipoğlu, ilçe hastanelerinin yapımı ve devamı konularında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. "Sosyal hizmet kampüsü inşaatımız devam ediyor. Bu inşaatla ilgili olarak daha sonra ifade edeceğim bazı sorunlarımız var, ama inşallah çok geçmeden buralar hizmete açılacaktır," diye ekledi.

Hatipoğlu, "Temiz Tokat" projesi ile doğal güzellikleri hak ettiği noktaya getirmek için çalışmalar yaptıklarını ve köylerin genel temizliğini yaptıklarını belirtti. "TYT programından aldığımız personelimizle birlikte il özel idaresi ekiplerimiz bir köye gidiyor, alanın tamamını temizliyor ve başka bir köye geçiyor. Alan temizliği nedir? Dereleri, çayları, mesire yerleri, mezarlıkları gibi alanlardaki kirliliği gidermek ve aynı zamanda temiz bırakmayı öğretmek gibi bir şiarımız var," dedi.

Deprem ve Acil Müdahele Hazırlıkları

Hatipoğlu, Tokat'ta gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra 6 Şubat depreminin ardından Adıyaman Gölbaşı'nda koordinatör olarak çalıştığını ve Tokat'tan dört bine yakın gönüllü ve görevlinin deprem bölgesinde yer aldığını belirtti. "Tokat, yardım edenlerin şehri oldu. Bu anlamda anılarda yer alacak en önemli hususlardan biri, acıyla birlikte ama çok önemli bir başarıdır," dedi.

"İdareciler birbiri ile kıyaslanmamalı"

Hatipoğlu, görev süresi boyunca Tokat'ta erişilebilir ve objektif bir idare oluşturmayı hedeflediğini belirtterek gelen idarecinin giden idareci ile kıyaslanmaması gerektiğini vurguladı. Valilere kurtarıcı gözü ile bakıldığını belirten Hatipoğlui "Valiler, hükümet programları doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın buradaki elidir, ayağıdır. Onların verdiği görevler, yetkiler ve imkanlar doğrultusunda çalışırlar," dedi.

"Kadınların ekonomik gücü önemli"

Son olarak, kadın kooperatiflerine verdikleri destekten bahseden Hatipoğlu, "Tokat’ta on yedi kadın kooperatifi var ve biz Nefesan olarak hem mihmandarlık yapıyor hem de onları geliştirmeye çalışıyoruz. Kadınlarımızın ekonomik hayata daha fazla katılmaları büyük önem taşıyor. Tokat’ın yöresel değerlerinin, zenginliklerinin ulusal pazara ulaşması anlamında çalışmalarımız umarım ki bundan sonra da devam edecek," dedi.

Cumhuriyet en çok kimsesizlerin kimsesidir

Hatipoğlu, konuşmasını Atatürk'ün "Cumhuriyet en çok kimsesizlerin kimsesidir" sözüyle bitirerek, tüm Tokat halkına teşekkürlerini iletti. "Ordu’nun Korgan ilçesi belki çoğunuzun benim geldikten sonra duyduğu veya Niksar’a komşu olduğu için bildiği bir yerdir. Oradan, bir memurun çocuğu olarak çiftçilik yaparak yetişip cumhuriyetimizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı temsil noktasına gelen biri olarak Cumhuriyet’e de ayrıca şükranlarımı sunuyorum," dedi.

Numan Hatipoğlu’nun Tokat Valiliği boyunca yaptığı hizmetler ve projeler, Tokat halkı tarafından takdirle karşılanırken, Elazığ Valiliği'ne atanmasıyla birlikte yeni görevinde de başarılı olacağına dair inançlarını dile getirdiler.

Muhabir: Esengül İşleroğlu