17 Temmuz 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Tokat’a atanan Vali Abdullah Köklü görevine başladı.

Tokat Valiliği önünde Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve il protokolü tarafından karşılanan Vali Abdullah Köklü, tören mangasını selamladı. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Abdullah Köklü, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi.

"17 Temmuz 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Bakırköy Kaymakamlığından atandığım Tokat Valiliği görevime başlamış bulunmaktayım.
Bizleri tensipleri ve takdirleriyle bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı sunuyorum. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetlerinde Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda ilimizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda kalkınmayı sağlamak vatandaşlarımızın huzur ve refahını artırmak için hep birlikte gayret göstereceğiz.

Türkiye, dünyanın favori düğün mekanı seçildi! Türkiye, dünyanın favori düğün mekanı seçildi!

Devraldığım bu onurlu ve gururlu görevde Yeşilırmak  havzasının  bereketli  toprakları  üzerinde  kurulmuş  olan   6000 yıllık tarihi  boyunca  önemli  bir  ticaret  ve  kültür  merkezi  olmuş, 14 Devleti  ve  birçok  beyliği  içerisinde  barındırmış, önemli bir  Anadolu  şehri Tokat için var gücümle çalışacağım.

Mevlana’nın “Tokat’a gitmek gerek çünkü Tokat’ta insan ve iklim mutedil.”dediği,  Evliya Çelebi’nin ise seyahatnamesinde “Bu havası hoş şehrin dört tarafında bahçe ve bostanlar içinden sular akar. Her bağında birer köşk, havuz, fıskiyeler ve çeşitli meyveler bulunur.” diye övgüyle bahsettiği, 7 büyük ovası, 3 büyük nehri ile bereketli topraklara sahip, Danişmentliler, Anadolu Selçukluları, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminden bu güne kadar 900 adımda 900 yıllık tarihe tanıklık eden, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile Ülkemizin hazine şehirleri arasında bulunan Tokat’ımızın büyük ve zengin değerlerini daha fazla tanıtmak amacıyla siz Gazi Osman Paşa’nın torunlarıyla iş birliği içerisinde el ele omuz omuza hareket edeceğiz.

Devletimizin sağladığı imkanları en etkin ve verimli şekilde kullanarak, şeffaf ve adil bir anlayışla, kapımız her zaman siz değerli Tokatlı hemşehrilerime açık olacak, ihtiyaç ve beklentilerinizi dinleyerek şehrimizin imarı ve ihyası için elimizden geleni yapacağız.

Devletimizin desteğine ve şefkatine daha çok ihtiyacı olan şehit ailelerimiz ve gazilerimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, kimsesiz-yetim çocuklarımız, engellilerimiz ve yaşlılarımızla bir arada olmaya özen göstereceğiz. Memleketimizin bu güzel coğrafyasında siz kıymetli Tokatlı hemşehrilerimize hizmet etmek benim için anlamlı ve özel olacak.

Bu vesileyle tekrar bana güvenen ve bu görevi layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı sunuyorum.

Tokat’ımızda benden önce görev yapmış olan tüm kıymetli Valililerimize emekleri ve hizmetleri için teşekkür ediyorum. 

Görevim süresince sizlerin desteği ile birlik ve beraberlik içerisinde Tokat’ımız için hep birlikte çalışacağız.”

Muhabir: Mustafa Işık