Yeni Başkan Selim Çakar oldu. Başkanlar yaptıkları konuşmalarla Tokat Kent Konseyi’nin önemini vurguladılar. Selim Çakar başkanlığında yeni yönetim oluştu. Genel Kurulda başkanlığı devreden Abdullah Gürbüz, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve yeni seçilen Selim Çakar yaptıkları konuşmalarla Tokat Kent Konseyi’nin önemine değindiler.

TOKAT KENT KONSEYİ’NDE GENEL KURUL YAPILDI

Tokat Belediyesi uhdesindeki Tokat Kent Konseyi, 30 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinin ardından 3 ay içerisinde yapması gereken olağan genel kurulunu 03 Temmuz 2024 Çarşamba günü gerçekleştirdi. Abdullah Gürbüz başkanlığında genel kurula gidildi, yeni Başkan ve Yönetimi seçildi. Başkanlığı devreden Abdullah Gürbüz, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, yeni seçilen Selim Çakar yaptıkları konuşmalarla Tokat Kent Konseyi’nin önemine değindiler, Tokat şehri için yapılması gerekenleri ifade ettiler. Tokat Belediye Başkanı Kemal Yazıcıoğlu konuşmasıyla dikkat çekerken kentsel dönüşüm, trafik ve altyapı, toplu ulaşım hususlarına değindi.

BAŞKAN ABDULLAH GÜRBÜZ’DEN VEDA KONUŞMASI

Tokat Kent Konseyi olağan genel kurulu Dedeman Otel'de saat 10.00’da başladı. Divanda Prof. Dr. Rüstem Yayar, Mahmut Hasgül ve Suna Arslan Köten yer aldı. Gündem maddeleri gereği saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ardından Tokat Kent Konseyi Başkanlığını 3 dönem yapan Abdullah Gürbüz kürsüye davet edildi. Konuşmasında yapılan hizmetleri anlattı. Şehrin uyumlu yönetimine vurgu yaptı. Birlikte görev yaptığı Yönetimi ve Çalışma Grubunu teşekkürlerini dile getirdi. Yeni yönetime başarılar diledi.

BAŞKAN YAZICIOĞLU’NDAN KIYMETLENDİRME VURGUSU

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu genel kuruldaki konuşmasıyla dikkat çekti. Kent Konseyi’nin önemine değinirken düşüncelerini ve yapılması gerekenleri şöyle izah etti:

“Kent Konseyi çok önemli. Türkiye'de Kent Konseyi'ni çok aktif kullanan belediyeler var biliyorsunuz. Gerçekten istişare bizim toplumumuzun en önemli unsurlarından biridir. Biz iki şeyden çok uzak kaldık: biri istişare, diğeri ise empati. Bu iki konu, şehri yönetirken de çok önemlidir. Tokat'ın girişinde 'Kardeşlik, Huzur Kenti' diyoruz. Burası Mevlana'nın dediği gibi 'kimsenin kin tutmadığı şehir' olmalı. Buna uygun davranmalıyız.

Başkanım da çok güzel ifade etti: bütün protokol birbiriyle uyumlu olmalı. Göreve geldiğimden beri devlet adamı profili çizmeye çalışıyorum. Belediye Başkanının, idarecinin asli görevi insanı insan gibi kabul edip ihtiyaçlarını gidermektir. Kent Konseyi bu yüzden önemlidir. İçinde birçok kurum ve STK var ve bunlar şehrin ihtiyaçlarına dair çözüm önerileri sunuyor. Belediye bu önerileri alacak. Bu zamana kadar hizmet eden Abdullah Bey ve tüm Kent Konseyi çalışanlarına, yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetime hayırlı olmasını diliyorum.

TOKAT’TA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

Tokat'ta yapılacak çok iş var. Kentsel dönüşüm şehrin nefes alması, trafik probleminin çözülmesi ve altyapının iyileştirilmesi demektir. Bakan Yardımcımız Vedat Bey ve milletvekillerimizle birlikte istişarede bulunduk. Kentsel dönüşüm sürecini başlatmak için adımlar attık. Trafik problemiyle ilgili yeni uzman bir kadro oluşturuyoruz. Akıllı kavşaklar ve sinyalizasyon sistemleriyle trafik problemini yüzde 40 oranında rahatlatmayı hedefliyoruz. Altyapı konusuna da önem veriyoruz; asbestli borular sağlık açısından sorun oluşturuyor. İller Bankası'ndan destek alarak altyapı çalışmalarına başlayacağız.

Kadın istihdamı noktasında bir proje hazırlıyoruz. Tokat kebabı gibi gastronomi zenginliklerimizi ön plana çıkaracağız. Tokat bürokrasisi Türkiye'de önemli bir yere sahiptir. İş adamlarımızı Tokat'a katkı sağlamaya davet edeceğiz. Amacımız Tokat'a değer katmak.

Toplu ulaşım sorunlarını çözmek için yeni projeler geliştirdik. Araçların engelli vatandaşlara uygun olmaması, konforsuz olması gibi şikayetlere çözüm bulacağız. Kent Konseyi'ni ve sivil toplum örgütlerini aktif kullanarak toplumla bir arada olacağız. Kent Konseyi, belediye olarak bize hareket kabiliyeti sağlayacak."

YENİ BAŞKAN SELİM ÇAKAR: “FARKLI ÇALIŞMA GRUPLARI OLACAK”

Genel Kurul sonucu Tokat Kent Konseyi Başkanı seçilen Selim Çakar teşekkür konuşması için kürsüye geldi. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi  ve aynı zamanda Tokat Turizm Tanıtma Derneği (TUDER) Başkanlığı görevini yürütmekte olan Dr. Selim Çakar, böylesi bir görevi kabul etmenin kendisini için de onur olduğunu dile getirdi. Görevi devraldığı Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz ve Yönetimine hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. 1969 yılı doğumlu olduğunu belirterek kendi çalışma hayatından bahsetti. Gerek dernek üyelikleriyle gerekse birçok farklı doğa sporlarıyla ilgilenen aktif bir sosyal hayatı olduğundan bahseden Çakar, Kent Konseylerinin içerisinde valilik, belediye, tüm sivil toplumlar ve halk olduğunu, amaçlarının bu kentin beklentilerini çözüme ulaştırmak olduğunu söyledi. Çakar farklı çalışma grupları ile örneğin Muhtarlar Çalışma Grubu gibi halktan tepkileri toplayacaklarını belirtti. Dr. Çakar kentsel dönüşümle ilgili çalışma grubu da olacağını söyledi.

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ

            Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, bu zaman kadar Tokat Kent Konseyine hizmet vermiş isimlere teşekkür plaketi takdim etti. “Kardeşlik ve hoşgörü şehri Tokat’ımızın yerel kimliğine sahip çıkmak, kentlilik bilincini hakim kılmak amacıyla Tokat Kent Konseyi’nde yapmış olduğunuz değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.” Yazılı belgeler başta Abdullah Gürbüz olmak üzere görev yapmış Yönetim Kurulu, Çalışma Grubu üyelerine takdim edildi, günün anısına fotoğraf çekimi ile genel kurul sonlandırıldı.

GAZETECİ FATİH KILIÇ’IN VURGUSU

            Tokat Kent Konseyi’nde Turizm Tanıtma Grubu Başkanlığını yürüten gazeteci Fatih Kılıç, teşekkür belgesini Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’ndan alırken, genel kurul sonrası yaptığı paylaşımla fikrini beyan etti ve “* Bir gazeteci için fikir ve haber içeriği aktarmanın yanı sıra hissiyat vurgusu, yorum katkısı önemlidir. ** Tokat Kent Konseyi için yeni dönemin başlangıcıydı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve yeni Tokat Kent Konseyi Başkanı Selim Çakar'ı dinlemiş olmanın hissiyatıyla bugüne notu bırakayım. * Söylemlerin içeriği ve bam teline dokunan vurgular eyleme yansıdığında Tokat'ın bugünden geleceğine en kıymetli hizmetlerinin başlangıcı olur. Buna inanmak bir yana, söylemlerin eyleme dönmesi için gönüllülük esasıyla katkı verebilmek çok daha kıymetli olacaktır. ** Tek dileğim hüsnüniyet, samimiyet, mertlik, dürüstlükle bu kadim şehrin geleceğine, yeni nesillere çok daha güzel bir Tokat bırakmak nasip olsun. Yapılması gereken budur, vebaldir!” diye yazdı.

TOKAT KENT KONSEYİ YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Selim ÇAKAR (Başkan)

Abdullah KASAPOĞLU (Yürütme Kurulu Üyesi)

Ahmet GÜL (Yürütme Kurulu Üyesi)

Ayla BEDİRHAN ÇELİK (Yürütme Kurulu Üyesi)

Bünyamin KURTUL (Yürütme Kurulu Üyesi)

Dursun Ekrem ER (Yürütme Kurulu Üyesi)

Fikret GÜRSES (Yürütme Kurulu Üyesi)

İsmet TÜRKMEN (Yürütme Kurulu Üyesi)

Mahmut ÇOŞKUN (Yürütme Kurulu Üyesi)

Nuran TUNCER (Yürütme Kurulu Üyesi)

Orhan YAYLI (Yürütme Kurulu Üyesi)

Tokat'ta hafta sonu elektrik yok! Tokat'ta hafta sonu elektrik yok!

Suna KÖTEN (Yürütme Kurulu Üyesi)

Arzu ARSLAN (Yürütme Kurulu Üyesi)

Batuhan KURTUL (Yürütme Kurulu Üyesi)

Muhabir: Mustafa Işık