Vekil Arslan'dan Bakan Yumaklı'ya Ziyaret Vekil Arslan'dan Bakan Yumaklı'ya Ziyaret

30 Mart 2024’te yapılan Mahalli İdareler seçimlerinin ardından Belediye Başkanları belli oldu. Belediye Kurumları uhdesinde oluşturulan Kent Konseyleri için de yeni dönemlerin başlangıcı olacak. Tüzükleri gereği yerel seçimlerin ardından 3 ay içinde Kent Konseyleri olağan genel kurullarını yapmak zorunda.

TOKAT KENT KONSEYİ’NDE GENEL KURUL GÜNÜ

            Tokat Kent Konseyi için de genel kurul günü geldi. 03 Temmuz 2024 Çarşamba günü (bugün) saat 10.00’da Tokat Dedeman Otel’de gerçekleşecek genel kurulda yeni Yönetim Kurulu ve Başkanlık seçimi olacak. Tokat ilinde gerek kamu kurumları gerekse sivil inisiyatif ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan genel kurul üyeleri Başkanlık için çıkacak isim ya da isimler arasından yeni dönem yönetimini seçecekler. Hali hazırda Tokat Kent Konseyi Başkanı olan Abdullah Gürbüz, gelen kurul için Tokat Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile birlikte genel kurul davetiyesini ulaştırdı ve tüm delegeleri davet ettiler.

GAZETECİ FATİH KILIÇ’TAN GÖRÜŞLER

            Tokat Hürsöz gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Tokat Kent Konseyi delegelerinden gazeteci Fatih Kılıç, Tokat Kent Konseyi için görüşünü sosyal mecra hesabından paylaştı. Gazeteci Fatih Kılıç yorumunda “Tokat Kent Konseyi için... / * Söylenecek, yazılacak çokça şey vardır. Özetle, Tokat'ta oluşturulacak TOKAT KENT KONSEYİ, hüsnüniyetle şehir insanının fikrine kapı açar, derdine çare arar... * Şehir erkleri için gardaş, yoldaş, paydaş olur... Yeri gelir olur/olmaz/olsun diyebilecek dost olur... Aklı selim, kalbi selim, zevki selim olur... * İnşallah gönüllerden geçen güzelliklere vesile olur...” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

            Gazeteci Fatih Kılıç’ın Tokat Kent Konseyi için yazdıklarına Tokatlıların yorumları oldu. O yorumlarda şunlar yazmaktaydı:

* Kent konseyleri, bir şehrin yönetimine STK ların katılımını teşvik ederek şehrin ve insanların ihtiyaçlarını, önceliklerini belirleyerek şehre önemli katkılarda bulunabilir. Kent konseylerinin etkinliği, üyelerinin becerilerine ve deneyimlerine, yerel yönetimlere ilişkilerine ve mevcut kaynaklara bağlı olarak değişebilir. Ancak, iyi yönetilen, partizanlaşmayan bir kent konseyi, Tokatı daha demokratik, gelişmiş, kalkınmış yaşanabilir ve sürdürülebilir bir yer haline getirmek için güçlü bir araç olabilir. Hayırlara vesile olmasını dilerim. (İbrahim Ocak)

* İbrahim Ocak bey değerli yorum katkınız için teşekkür etmekle birlikte, bu vesile vurgulamış olayım; Kendinden emin, güven aşılayan bir Kent Konseyi, Tokat şehrinin tüm unsurları ile ortak paydalarda buluşma, birleşme mekanı oluşturur. Güç verir, yük alır, şehrin demokratik söylemlerine alan açar. Göreceli doğrularda toplumsal yarara göre yön tayin eder. Bunun olması için de şehrin şeffaflıkla bilgilenmesi, iletişim ağlarının kuvvetli kılınması kaçınılmaz bir gereklilik. Bu hususta en başta yetkiyi elinde bulunduran Belediye Kurumunun Başkanı'nın konuya yaklaşımı esas mihenk noktası. Umudum odur ki, Mehmet Kemal Yazıcıoğlu tam da olması gereken perspektifte Tokat Kent Konseyi'nin oluşumunu arzu etmektedir. Aksi durum çıkmaması için de halisane katkı, destek, iyi gözetleme ve kontrol düşer şehir insanına, fikir adamına. (Fatih Kılıç)

Muhabir: Elvan Mert