Tokat’ta yaz mevsiminin son sıcak günleri yaşanıyor. Önümüzdeki dört gün boyunca hava sıcaklıkları hala 30’lu derecelerde seyretse de, hafta başında sonbahar kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlayacak. 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren sıcaklıklarda belirgin bir düşüş gözlenecek ve yağış ihtimali Tokat’ı serin bir döneme sokacak.

Son Sıcak Günler

Bugün ve yarın Tokat’ta sıcaklıklar 30 derecenin üstünde seyretmeye devam ediyor. 33 dereceyi bulan sıcaklıklarla şehirde yazın etkileri hala sürüyor. Özellikle 14 Eylül Cumartesi ve 15 Eylül Pazar günlerinde güneşin hakimiyeti devam edecek, ancak parçalı bulutlar gökyüzünde kendini göstermeye başlayacak. Hafta sonunu dışarıda değerlendirmek isteyenler için bu günler son fırsat olabilir. Pazar günü, sıcaklık yine 30 dereceyi bulacak.

Tokat hafta sonu elektriksiz! İşte o yerler! Tokat hafta sonu elektriksiz! İşte o yerler!

16 Eylül'de Serinlik Geliyor

16 Eylül Pazartesi günü itibarıyla Tokat’ta hava sıcaklıklarında ciddi bir düşüş yaşanacak. Sıcaklık 24 dereceye kadar gerilerken, yağmur ihtimali de gündemde olacak. Parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve bu, bölge için serin günlerin başlangıcı anlamına geliyor. Gece sıcaklıkları ise 15 dereceye kadar düşecek.

17 Eylül’de Soğuk Rüzgarlar

Salı günü Tokat, sonbaharı karşılamaya hazırlanıyor. Sıcaklıklar 21 dereceye kadar düşecek ve gece sıcaklıkları ise 14 dereceye kadar gerileyecek. Bu düşüşle birlikte Tokat’ta sonbaharın belirgin etkileri görülmeye başlanacak. Hafta boyunca bulutlu ve zaman zaman güneşli bir hava bekleniyor.

Sonbahar Hissedilmeye Başlayacak

Önümüzdeki günlerde Tokat’ta hava sıcaklıkları düşmeye devam edecek. 19 Eylül’den itibaren gündüzleri 24 derece, geceleri ise 10 derecelere kadar inen sıcaklıklarla, sonbahar etkisini gösterecek. Özellikle 20 Eylül Cuma günü bulutlu bir hava hakim olacak. Bu tarihten itibaren Tokatlılar, sonbaharın serin havasına tam anlamıyla adapte olmaya başlayacaklar.

Muhabir: Nuray Uluözlü