Haber: Mustafa Işık

Kiracılıktan kurtulmaları 2 milyon dolara mal oldu Kiracılıktan kurtulmaları 2 milyon dolara mal oldu

Türkiye genelinde kamuda tasarruf düzenlemeleri kapsamında alınan kararlarla, tüm Vergi Dairesi Başkanlıkları kapatılarak, illerdeki işlemler Defterdarlıklar tarafından tek çatı altında yürütülmeye başlandı. Bu düzenleme, 81 ildeki Defterdarlıklar için yeni atamalar yapılmasını beraberinde getirdi.

Tokat Defterdarı olarak görev yapan Aliaddin Karpınar, yapılan atama kararı ile Karaman Defterdarlığı’na tayin edildi. Karpınar’ın Tokat'ta yürüttüğü görevi ise Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı’nda Grup Müdürü olarak çalışan Servet Yılmaz devralacak. Yılmaz’ın atanmasıyla birlikte Tokat’ta yeni bir dönem başlayacak.Whats App Image 2024 07 30 At 09.01.12 2 1024X662

Aliaddin Karpınar’ın Karaman’daki yeni görevinde başarılı çalışmalara imza atması beklenirken, Tokat’ın yeni Defterdarı Servet Yılmaz’ın da Tokat halkına kaliteli ve hızlı hizmet sunmak için çalışmalar yürütmesi bekleniyor. Bu atamalar hem Tokat hem de Karaman’da vatandaşlara yönelik kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde sunulmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Servet Yilmaz

Kamu Hizmetlerinde Yeni Dönem
Defterdarlıklarda yapılan bu atamalar, kamu hizmetlerinde verimliliği artırma ve kaynakların daha etkin kullanılması amacıyla gerçekleştiriliyor. Tasarruf düzenlemeleri çerçevesinde Vergi Dairesi Başkanlıklarının kapatılması, illerdeki vergi işlemlerinin Defterdarlıklar bünyesinde toplanmasını sağlıyor. Böylece vatandaşların vergi işlemlerine erişimi kolaylaştırılırken, devletin kaynaklarının da daha etkili bir şekilde kullanılması hedefleniyor.

Editör: Mustafa Işık